23948sdkhjf

Klassisk håndværk og specialopgaver skæpper i kassen

Overskuddet er vokset med 70 pct. i firmaet, som siden 2019 har været ejet af FB Gruppens topmand

Renoveringsprojekter i fredede og bevaringsværdige bygninger, specialopgaver i liebhavervillaer og ombygning af medicinalbygninger skaber travlhed og resultater hos Moestrup Tømrer & Snedker ApS.

Tømrer- og snedkerfirmaet i Tune på Østsjælland har de senere år skruet op opgaver, hvor kombinationen af det klassiske håndværk og en moderne maskinpark giver mulighed for at tilbyde specialløsninger, der i øget omfang efterspørges.

– Nu har vi efterhånden været i markedet i over 30 år, og mens der har været perioder, hvor alt gik op pris og hastighed, så mærker vi i stigende grad et ønske fra kunderne om at få langtidsholdbare løsninger og seriøs rådgivning, når de skal have løst en opgave, siger tidligere indehaver Niels Moestrup i en pressemeddelelse fra firmaet.

At kunderne kvitterer for virksomhedens fokus, afspejler sig i 2022-regnskabet, hvor bruttofortjenesten nåede 11 mio. kr., hvilket var godt 10 pct. over niveauet i 2021. Hertil kommer et 2022-resultat efter skat på 2,3 mio. kr., svarende til en vækst på tæt på 70 pct. i forhold til året før.

Moestrup Tømrer & Snedker ApS
Regnskabsår 2022 2021
Valuta mio. kr. mio. kr.
Bruttofortjeneste 11,0 9,9
Resultat før finansielle poster 3,0 1,8
Resultat før skat 3,0 1,8
Årets resultat 2,3 1,4
Aktiver i alt 11,7 12,1
Egenkapital 5,1 3,3
Antal ansatte 18 19
Kilde: CVR

Sparer tid med eget værksted 

Tune-firmaet løser opgaver i både hoved- og fagentreprise og beskæftiger omkring 20 medarbejdere, heraf tre lærlinge. Med stort maskinsnedkeri er det muligt at udføre opgaver, der ellers ville tage uforholdsmæssigt meget tid med traditionelle værktøjer.

– Især til fredede og bevaringsværdige bygninger har vi mulighed for at producere vinduer, døre, karme og paneler i den stil, som bygningen blev tegnet i. Det gælder blandt andet på Vestersøhus i København, hvor vi har leveret egenproducerede vinduer i træ til bagsiden af bygningskomplekset og netop er gået i gang med døre og vinduer på ydersiden, fortæller Niels Moestrup.

Det seneste år har også budt på specialopgaver i flere liebhavervillaer. Interiør som skabe, køkkener, møbler og unikt designede apteringer er blandt opgaverne, der udvendigt også tæller orangerier, tagkonstruktioner med karnapper og kviste samt løsninger i kobber og zink.

– Som håndværker er det en fornøjelse, når man oplever kunder, der værdsætter detaljerne i det udførte arbejde. Og især på specialopgaverne, hvor svendene virkelig får mulighed for at folde deres faglighed ud, kan vi mærke, at både kunde- og medarbejdertilfredshed får et nøk op, fastslår Niels Moestrup.

Mens nybygninger efterhånden er en sjældenhed hos Moestrup, så er renoveringer og ombygninger i eksempelvis medicinalbranchen og fødevareindustrien et af de områder, der kræver en særlig ekspertise inden for blandt andet renrum.

Moestrup Tømrer & Snedker - Overtaget af FB Gruppens ejer 

Moestrup Tømrer & Snedker Aps blev i november 2019 overtaget af Hans-Bo Hyldig, hovedejer og adm. direktør i FB Gruppen, gennem selskabet Hyldig Holding ApS.

Overtagelsen skete efter, at Niels Moestrups tidligere firma, Moestrup Alufacader Aps, gik konkurs samme måned. Firmaets konkurs førte også til personlig konkurs for Niels Moestrup.

- Jeg har brugt mange af mine penge fra tømrerfirmaet i alufirmaet. Jeg har kautioneret her og spændt mig for hårdt for, fortalte Niels Moestrup i Licitationen tilbage i november 2019.

Dengang fortalte den nuværende eneejer Hans-Bo Hyldig blandt andet:

- Jeg har muligheden, og jeg ser en sund tømrervirksomhed. Det er alu-aktiviteterne, som har givet udfordringer.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11