23948sdkhjf

1205 TEMA: Skarpe værktøjsløsninger

Artikel for Træ & Industri December 2005

Skarpe værktøjsløsninger

Tekst: Kaj Hansen, Træ og Industri, december 2005.

JUNGET A/S har både visioner og en stor portion erfaring i at skabe stærke løsninger til træindustrien. Det gælder ikke kun maskiner, men gælder i høj grad også værktøjssiden.

JUNGET er ikke kun stærk på maskiner, men også på værktøjssiden, hvor JUNGET A/S dagligt i dialog med kunden skaber stærke værktøjsløsninger, der ikke kun øger produktiviteten, men også giver manden ved maskinen en større arbejdsglæde, idet han får mulighed for at arbejde med den nyeste og mest effektive teknologi.

Der produceres, slibes og sælges dagligt løsninger i HM og HSS bestykket værktøj, vendeplatteværktøj med og uden profiler og DIA værktøj.

Hos JUNGET A/S har man udviklet sit eget multiprofilsystem, som bruges både til kehlemaskiner, dobbelttappere og CNC-overfræsere.

Dette system kan klare høje omdrejningstal på grund af den ekstra sikrede støtteplade og profilplatte. Det høje omdrejningstal giver en periferihastighed på ca. 78 m/s, som kan være en nødvendighed for at opnå længere standtid, pænere overfladekvalitet, øget produktivitet samt formindsket kraftforbrug.

Med udgangspunkt i den enkelte kundes behov tilbyder JUNGET A/S desuden individuelt tilpassede systemer, hvor skæregeometri og plattekvalitet er tilpasset den enkelte kundes produktion således, at kunden får den mest optimale løsning.

Som samarbejdspartner og hovedværktøjsleverandør har JUNGET A/S en virkelig stærk medspiller i Leitz, som er verdens største producent af værktøj til træindustrien.

Leitz står således til disposition for JUNGET A/S og dennes kunder døgnet rundt med råd og vejledning. Leitz har komplette værktøjsløsninger til alle produktioner inden for træindustrien og er førende inden for sikkerhed, støj, DFC teknologi (Dust-Flow-Control), hvilket indebærer længere standtider og større produktivitet og dermed lavere pris per produceret meter.

Gælder det vindues- og dørproduktion til den mindre og mellemstore produktion har JUNGET A/S i mange år samarbejdet med Zuani, der med sine værtøjssystemer COMPAKT-FIX og LOGIFIX kan tilbyde et kvalitetsprodukt til en økonomisk fordelagtig pris.

Disse værktøjssystemer udmærker sig ved den store fleksibilitet, der samtidig giver en perfekt og konstant profil.

Inden for pladeindustrien står JUNGET A/S også stærkt, og med leverandører som Preziss, Leitz og JUNGET Tool Produktion kan JUNGET A/S løse en hvilken som helst opgave på den mest optimale måde for kunden.

Som eksempel herpå kan nævnes Leitz DIA Plus' overfræser, som uden overdrivelse er verdens hurtigste. Det, lagt sammen med en lang standtid, har stor betydning for totaløkonomien, når man hver dag bearbejder mange emner.

Leitz DIA Plus har polerede platter, fremføringshastigheder på op til 35 m pr. min., lang standtid og kan slibes op til 10 – 12 gange.

JUNGET A/S kan desuden tilbyde en slibeservice, som består af teknisk veluddannede medarbejdere og den nyeste maskinteknologi, der findes på markedet inden for slibemaskiner.

Slibningen foregår på JUNGET A/S’ sliberi i Silkeborg, som i mere end 30 år har leveret slibeservice til den danske træindustri. Her har man erfaring, det rigtige udstyr samt en kompromisløs holdning til kvalitet. Derfor bliver JUNGET A/S’ slibeservice foretrukket af træindustriens mest kvalitetsbevidste virksomheder – store som små.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109