23948sdkhjf

Pressalit presset til at spare

Opbremsning i den europæiske byggesektor har kostet næsten hele årets overskud, og den familieejede producent af toiletsæder er nu tvunget til at finde besparelser på 20 mio. kr.
Omsætningen i Pressalit er faldet med knap 8 pct. til 398 mio. kr. i 2012 fra 432 mio. kr. året før.

Efter de første ni måneder lå virksomheden til at nå det budgetteerde resultat, men i årets fjerde kvartal var der et drastsik omsætningsfald i forhold til tidligere år og den udvikling endte med at koste næsten hele overskuddet i den familieejede virksomhed fra Ry. Det skriver Børsen i dag.

Årets resultat endte på 0,7 mio. kr. mod 15 mio. kr. i 2011. Og den udvikling tvinger ledelsen til at finde besparelser og effektiviseroinger i nærheden af 20 mio. kr. i 2013.

Pressalit-direktør Dan Boyter forklarer krisen med, at grossister og VVS-forhandlere er blevet meget opmærksomme på ikke at binde for meget kapital i deres lagre og de blev i fjerde kvartal 2012 så forsigtige på de europæiske markeder, at resultatet endte med en voldsom opbremsning i markedet.

Dan Boyter erkender over for Børsen, at ledelsen nu er tvunget til at finde besparelser og effektiviseringer for 20 mio. kr. i 2013.

- Omkostningerne skal bringes ned, så vi kan tjene penge med en lavere omsætning end hidtil. Men det handler ikke kun om at spare. Vejen ud af krisen er også produktudvikling og en offensiv marketingstrategi. I 2013 bruger vi 17 mio. kr. alene i marketing for at gøre os synlige i markedet som et stærkt brand, der stadig tror på fremtiden, forklarer direktør Dan Boyter over for avisen.

Han understreger desuden, at Pressalt bliver nødt til at fokusere på vækstmarkeder som Nordamerika og Asien og ikke kun koncentrere aktiviteterne i Europa, som historisk set har stået for 90 pct. af omsætningen. Kræfterne er allerede sat ind i USA, men man forventer ikke at se resultater før om et par år.

Pressalit fra 1954 har hovedsæde i Ry, og er i dag en af Europas førende producenter af toiletsæder og badeværelsesløsninger til mennesker med nedsat funktionsevne. Toiletsæder udgør i dag to tredjedele af koncernens samlede omsætning. For 2013 venter direktøren, at Pressalit får en beskeden vækst på omkring 2 pct. og et overskud, som er større end året før.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094