23948sdkhjf

1105: Oluf Hansen runder de fire snese!

Artikel i Træ og Industri November 2005
Det er ikke til at se det, hvis man ikke lige ved det, men oldermand for Træets Arbejdsgiverforening’s Savværkslaug runder de 80 år den 5. december 2005.

Træ & Industri har besøgt den aktive oldermand i sit hjem i Gram. Et hjem der på mange måder stråler af varme og ikke mindst skønne møbler og andet i træ.

Anvendelse af bioprodukter
Oluf Hansen er uddannet inden for tømmerhandel. Efter endt læretid startede han på en tiårig rundrejse i Sverige, Norge, Finland, USA og Cannada, hvor han arbejdede på en række forskellige savværker. Dog var USA det land, som han opholdt sig længst i.

I 1956 kom Oluf Hansen tilbage til Danmark, hvor han året efter blev ansat på det daværende Gram Savværk.
Her fik Oluf Hansen til opgave at foretage en lang række rationaliseringer, som lykkedes til fulde. Oluf Hansen var i en årrække direktør for savværket og senere formand for bestyrelsen.

Ved siden af sine aktiviteter på savværket har Oluf Hansen været særdeles aktiv i forbindelse med oprettelse af virksomheder for spånpladeproduktion, herunder DSK der blev bygget i Engesvang ved Silkeborg.

En stor interesse hos Oluf Hansen har altid været, hvorledes man kunne finde anvendelse af bioprodukter fra savværker – herunder anvendelse af flis.

Guvernør Oluf Hansen
Et område som Oluf Hansen er kendt for, er som rejsearrangør. Nogle af de første rejser gik til Polen og senere til Baltikum. Senere har Oluf Hansen arrangeret rejser til Paris, Skotland, Portugal, Finland m.m. Alle arrangeret for kollegaer og medlemmer af Danske Træindustrier, og alle fulgt op med artikler i blandt andet Træ & Industri.

Rejseaktiviteterne i udlandet har også omfattet konsultativ assistance på savværksområdet. Således har Oluf Hansen været involveret i opbygning af et Savværk i Letland ( ITN). Herudover har han bistået forskellige organisationer i forbindelse med løsning af opgaver i de underudviklede lande.

Fødselaren opfordrer de unge mennesker til at rejse ud i verden for at lære noget nyt og få udvidet deres horisont og hjælpe til i blandt andet de underudviklede lande.

På det mere humanitære område har Oluf været guvernør for Rotary. Et job der på mange måder har givet ham en række gode oplevelser. Herunder rejser rundt i verden med henblik på information og undervisning.

Oldermand på livstid ?
Oluf Hansen har snart i en lang årrække været oldermand for det såkaldte Savværkslaug under Træets Arbejdsgiverforening. Dette på trods af som han udtrykker det – aldersgrænsen for bestyrelsen i lauget er omkring de 67 år. Han tager dog valget af ham med sindsro og henviser til at han i dag er en neutral og uafhængig person.

I slutningen af samtalen spurgte jeg Oluf, om der lå noget historisk i, at de sidste fire cifre i hans telefonnummer er 1864. Spørgsmålet blev besvaret med , at det var mere eller mindre en tilfældighed. Men han havde en god ven hvor cifrene var 1418. For nogle år siden ringede en tredje bekendt til Oluf Hansen, og da Oluf tog røret og præsenterede sig, sagde personen der ringede op ”det er desværre den forkerte krig jeg har ringet til – jeg skulle have 1418 ”, fortæller Oluf Hansen og trækker på smilebåndet.

Som afslutning på samtale inviterede Oluf og Ellen Hansen på en tår kaffe med Oluf Hansens hjemmebagte ”ølbrød” med ost – guf!!

En rigtig god kollega
Træ og industri har talt med direktør Mogens Mikkelsen fra Davinde Savværk på Fyn, der igennem mange år har været kollega, god ven og bestyrelsesmedlem sammen med Oluf Hansen i DTI.

Mogens Mikkelsen betegner Oluf Hansen som en særdeles alsidig person, der kan mange ting, og en person der sætter sig et hundrede procent ind i de ting, som han har med at gøre.

Det gælder såvel på det faglige område, men også i høj grad når det gælder forhandlinger med organisationer og myndigheder, fastslår Mogens Mikkelsen.

Oluf Hansen har, som Mogens Mikkelsen udtrykker det - flair for mange ting. Her fremhæver han blandt andet alle de studieture som Oluf Hansen har arrangeret for DTI. De har alle været af meget høj klasse såvel faglig som social. I denne forbindelse er der stor ros fra Mogens Mikkelsen til Oluf Hansens hustru Ellen, der på alle måder har været en uvurderlig støtte for Oluf Hansen - ikke mindst i forbindelse med de forskellige studieture, slutter Mogens Mikkelsen.

Reception
Fødselsdagen bliver markeret med en reception mandag den 5. december 2005 fra kl. 12 – 16 på ”Den gamle Kro” i Gram.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078