23948sdkhjf

Ovenlysproducent køber op efter rekordår

Efter tre økonomiske gode år med solide overskud fortsætter den nordjyske virksomhed Unilite med at vokse. Men nu sker det gennem opkøb.

Det skriver Nordjyske.

Pr. 1. april har Unilite A/S ved Hobro overtaget Buccma Energy i Mollerup mellem Randers og Viborg. Alle aktiviteter samles på sigt i Unilites hovedkvarter i landsbyen Snæbum ved Hobro.

Her vil der så arbejde 80 medarbejdere, hvilket er omtrent en fordobling på tre år.

- Det er et strategisk opkøb, der skal styrke vores position på ventilationsmarkedet, siger Torben Christensen.

Han ejer sammen med hustruen, Tina, Unilite, der laver ovenlysvinduer og brandventilation. Buccma Energy sælger almindelig bygningsventilation. Fremover kan Unilite tilbyde sine kunder begge løsninger.

Buccma Energy har 10 medarbejdere, som rykker til Snæbum inklusiv den tidligere ejer, Brian Vistisen, der træder ind i Unilites salgsorganisation.

Plads at vokse på

Unilite er netop ved at færdiggøre en udvidelse af fabrikken med 2000 kvadratmeter lager og flere kontorarbejdspladser.

Væksten afspejler sig også i årsregnskaberne. De seneste offentliggjorte regnskaber, der dækker 2020 og 2021, viste rekordstore overskud på godt syv millioner kroner. 2022-regnskabet er endnu ikke ude.

- Men det bliver endnu bedre med en fordobling af resultatet, afslører Torben Christensen.

- Vi har effektiviseret og digitaliseret, og så har vi nogle dygtige medarbejdere. Desuden sælger vi til kommercielt byggeri og industri, som ikke har været ramt af samme tilbagegang som markedet for privat boligbyggeri, siger Torben Christensen.

Tina Juul og Torben Christensen flyttede deres virksomhed fra Hedensted til nordjyske Snæbum i 2015. Siden er den vokset, og den seneste tilbygning svarer til, at Unilite får 30 procent flere kvadratmeter.

Selv om adressen i Snæbum ligger ad små veje et stykke fra de store færdselsårer, bor Unilite fint, forsikrer Torben Christensen.

- Der er plads til at udvide, og her bliver vi, siger han.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094