23948sdkhjf

Køkkenproducent sætter klare tal på klimaaftrykket

Den Kjellerup-baserede køkkenproducent Designa er nu klar til at byde ind på projekter med skærpede krav til bæredygtighed. Ifølge virksomheden selv er den nemlig den første i branchen, der kan fremvise en EPD (miljøvaredeklaration), der dokumenterer det totale klimaaftryk på producentens inventar- og køkkenløsninger.

– Det har været en ressourcekrævende proces at få kortlagt vores miljøvaredeklaration, men det er sliddet værd. Med EPD’en er det muligt for os at dokumentere og verificere, at der er reelle data bag, når vi fortæller om vores arbejde med bæredygtighed, udtaler Designas CSR Director Karen Cederkrantz i en pressemeddelelse.

Miljøvaredeklarationen er udarbejdet af Teknologisk Institut og har til formål at kunne dokumentere en køkkenløsnings miljøaftryk ud fra en lang række parametre, der tager højde for både produkt, proces og transport.

En klar fordel

Ifølge Designa er der tale om en såkaldt branche-EPD, som er baseret på et kilo køkken og udarbejdet på baggrund af en LCA af virksomhedens 18 mest solgte køkkenelementer, og arbejdet har allerede givet konkret gevinst. Køkkenproducenten peger således på, at dokumentationen var en afgørende faktor for at blive valgt som leverandør af 307 køkkener til Raundahl & Moesby Thors Have-projekt i Odense, hvor totalentreprenøren ønsker en DNGB Guld-certificering.

– Guldcertificeringen krævede, at vi stillede store krav til byggeelementerne. Herunder dokumentation på afgasning og miljøaftryk. Indeklimamærkningen og EPD’en har derfor klart været til Designas fordel, fortæller entrepriseleder hos Raundahl & Moesby, Jonas Svaneberg Hansen.

Ifølge Per Juhl, der driver Designa-butikkerne i Odense, Vejle, Esbjerg og Aabenraa, er EPD’en ikke mindst med til at understrege, at køkkenkæden arbejder seriøst og faktabaseret med bæredygtighed og ansvarlighed.

– EPD’en er et vigtigt værktøj for os i vores dialog med kunderne. Indtil videre især vores erhvervskunder. Miljøvaredeklarationen har givet os en stærkere ballast og den gør, at vi både kan deltage i og bidrage konstruktivt til de byggerier, hvor det er påkrævet at kunne dokumentere klimaaftryk, udtaler Per Juhl.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062