23948sdkhjf

Østjysk virksomhed automatiserer rumænsk møbelfabrik

Q.Transportmateriel/Q-System afleverer snart en stor, fuldautomatisk intern logistik- og håndteringsløsning til en møbelfabrik i Rumænien.

- Montagen af 955 meter drevet rullebane Q89 i bredde 1.300 mm og ni transfervogne er afsluttet. Det vil den elektriske installation snart også være. Så venter vi kun på, at de øvrige maskiner, der skal installeres i WIP Industries Romanias nye fabrik på 22.000 kvadratmeter er installeret, så vi kan begynde at testkøre hele produktionsanlægget, fortæller Steffen Holm fra Q-Transportmateriel/Q-System.

- Q-Systems del i det store WIP-projekt, som er en investering på hele 45 mio. euro, består i levering, montage og el-styring af det fuldautomatiske transportanlæg, som tager sin begyndelse efter opskæringen af de store spån- og MDF-plader og slutter med færdige produkter i fabrikkens forsendelsesafdeling, fortsætter han.

WIP Industries Romania er en del af den svenske WIP-koncern, der allerede har en fabrik i Rumænien.

I midten af august 2022 sendte Q-system den første af i alt 12 lastbiler med gods afsted til fabrikken, så det har været en langvarig proces.

- Vi havde engageret et lokalt, meget anerkendt firma med meget dygtige montører. De stod for aflæsning, samling og montage af banerne og delvist også projektstyringen, men vi har naturligvis også haft montører og andre teknikere på fabrikken i perioder, ligesom jeg også har været afsted en del gange, lyder det fra Steffen Holm.

Der er til de 955 meter rullebane brugt 6.400 ruller og kæder, 264 elmotorer, 6.000 meter motorkabel, 300 meter energiskinne for transfervognene samt et hav af følere og sensorer til den avancerede elstyring.

- Den nye fabrik, som forventes at starte op i april/maj, skal producere skuffer og forskellige reoler, som kan samles på forskellige måder, til en stor svensk detailvirksomhed inden for møbler og anden boligindretning, slutter Steffen Holm.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
35 års køkkenerfaring: JKE vender tilbage til Kolding
Fredericia Furniture får markant stempel efter 360-graders måling
Fra skrot til Ikea: Giganten får egen container på genbrugspladsen
Efter butiksåbning: Direktør til vente på ”det helt rigtige tidspunkt”
Nyt fra bestyrelser og direktioner
Lokale forhandlinger giver timelønnede 2,9 procent i lønstigning
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.111