23948sdkhjf

Konkursramt kæde genrejst med næste generation ved roret

Den sjællandske malingkæde Beckmann kan måske alligevel fejre 60-års jubilæum om et par år. Kæden, der i starten af marts blev taget under konkursbehandling, er nemlig genrejst i et nyt selskab, og således står samtlige seks butikker tillige med webshoppen over for en genåbning.

– Vi er meget glade for, at vi får chancen for at fortsætte, og at vores gode personale bliver hos os, lyder det fra Martin Claudi Beckmann, der drev det konkursramte firma som andengenerationsindehaver.

Han er ikke selv en del af setuppet bag det nystiftede M. Beckmann Aps, der driver kæden videre, men der er ikke desto mindre tale om velkendte og familiære ansigter. Den nye ejerkreds består således af Martin Claudi Beckmanns søn, Markus Færch Beckmann, og den tidligere indehavers ekskone Bettina Jenter, der begge har været en del af foretagendet i en årrække.

– Bettina har lige som jeg været med i 29 år, og Markus blev en del af virksomheden for fire år siden, fortæller Martin Claudi Beckmann, der heller ikke helt har sluppet engagementet i familievirksomheden.

– Jeg er ikke ansat, men jeg giver en hånd med at få det op at køre, så jeg hjælper med driften og med nytænkning, så vi kan blive ved med at være den bedste farvehandel i Danmark, fortæller han.

En momslussing og et svært år

Konkursen i Beckmann blev udløst af en egenbegæring, som Martin Claudi Beckmann måtte indgive i kølvandet på et svært 2022.

– Det var et meget, meget langsomt år, og vi havde nok for meget personale oven på et 2020 og 2021, hvor det gik rigtig stærkt, fortæller den tidligere direktør, der samtidig måtte konstatere, at der havde været rod i de foregående års momsregnskaber.

– I forbindelse med regnskabet for 2021 stod det klart, at vi havde betalt for lidt moms i 2017, 2018 og 2019, forklarer Martin Claudi Beckmann og understreger, at han klart havde foretrukket at betale det skyldige beløb tilbage.

– Men det er rigtig svært, når man ikke kan få lov at afbetale det over tre eller fire år – det kan man i eksempelvis Norge og Sverige, men herhjemme skal man betale på et enkelt år, og det kunne vi simpelthen ikke få til at hænge sammen, siger den tidligere direktør.

Trods ærgrelsen glæder han sig dog over, at et nyt selskab med næste generation ved roret er klar til at videreføre familieforetagendet, og ifølge Martin Claudi Beckmann er fremtidsudsigterne lyse.

– Nu er der kommet lidt ro på hele situationen omkring Ukraine, og selvom folk stadig holder noget på pengene, tror jeg stadig, man har lyst til at gøre noget ved de hjemlige rammer – her vælger man så måske at spare på en håndværker, og det er godt nyt for os, da vi sælger til gør-det-selv-segmentet, vurderer han.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078