23948sdkhjf

0905 TEMA: Underleverandør med ekstrem fleksibilitet og logistik

Artikel fra Træ og Industri September 2005
Tekst Kaj Hansen Træ og Industri

Virksomheden CompoTech A/S i Herning har udviklet et nyt koncept inden for døre og fyldinger, og etableret produktionen i det tidligere Astralis på Langvadbjergvej i Herning.

Virksomheden der i indeværende år har ansat ikke mindre end 40 nye medarbejdere, har lejet sig ind med 4.000 kvadratmeter, og har fået option på yderligere 2.500 kvadratmeter hos Astralis, der er nabobygning til CompoTechs andre lokaler, således det samlede areal for produktion og administration nu udgør i alt 10.000 kvadratmeter for koncernen.
Omkring 20 medarbejdere er placeret i de nye produktionslokaler for produktion af døre og fyldinger. Den samlede medarbejderstab hos CompoTech A/S er hermed oppe på i alt 80 medarbejdere.

I forbindelse med etableringen af den nye afdeling er der foretaget nyinvesteringer på ca. 5 millioner kroner, der er dog forventninger om, at der inden for en overskuelig tid skal investeres yderligere 5 millioner kroner i denne nye afdeling.

Historie
CompoTech A/S blev stiftet i 1991 af Bjarne Henriksen der igennem mange år havde været direktør i forskellige virksomheder inden for træbranchen.

Baggrunden for etableringen var at etablere en virksomhed, der kunne levere komponenter i MDF til træ- og møbelindustrien, samt 3 D foliering af komponenter primært til producenter af køkkener og badeværelser som det bærende element.

Dette skulle hurtigt vise sig at være en rigtig god idé, idet virksomheden inden for få år voksede til at blive en omfangsrig leverandør til denne branche.

Visionen var, og er stadig, at være et hundrede procent underleverandør - primært til træindustrien – der sammen med sine kunder kan skabe merværdi gennem netværk og med fokus på logistik.
CompoTech har siden staretn i 1991, stødt og roligt vokset sig til at blive én af de betydeligste leverandører i Danmark inden for dette produktområde. Således er omsætningen inden for det seneste halve år steget med ikke mindre end 30 procent.

Virksomhedens idégrundlag er bygget op omkring fire hovedområder nemlig:
• Hastighed
• Fleksibilitet
• Sikkerhed
• Nærhed
Men nu er der kommet et nyt begreb til i relation til produktion af døre og fyldinger, og det er ”Ekstrem fleksibilitet med stor logistik”

Ny filosofi
Dette begreb bygger udelukkende på virksomhedens filosofi, nemlig - at det ikke er produktet som sådan det drejer sig om. Men i højere grad kravene til logistik - medarbejdernes omstillingsevne og ikke mindst opfyldelse af kundernes ønsker og behov.

Det er kunden der bestemmer
Vi har talt med produktionschef Michael Weis der er P-ingeniør og adm. direktør Bjarne Henriksen om, hvad der ligger bag disse nye overskrifter, og hvad det er, der bliver produceret i den nye afdeling.

Der produceres kun efter ordre, og det er for det meste enkeltstyksproduktion. Produktet er udvendige døre, der er opbygget som en sandwichkonstruktion med en træramme, en isoleringkerne. en aluminiums plade og en indvendig beklædning som kan være i malet MDF eller krydsfiner. Udvendig kan beklædningen bestå af en malet MDF plade eller en fyldigsplade i mahogni eller andre træsorter.

Der er ifølge Michael Weis ingen begrænsninger for det endelige resultat, idet det helt og holden er kunden der bestemmer, hvorledes døren skal bygger op. Det er netop det, der ligger i vores filosofi om den ekstreme fleksibilitet, tilføjer Bjarne Henriksen.

Dørene leveres inden for 8 dage efter, der er afgivet ordre. Er der tale om fyldinger, er leveringstiden helt nede på 5 dage fortæller Bjarne Henriksen.

Udover forannævnte produkter produceres der nu også brystningselementer til byggeriet. Disse leveres helt færdig med udvendig beklædning, isolering og en indvendig beklædning med forstærkninger i rammen for ophæng af radiatorer m.m. klar til montering i bygningen.

Salg og administration
Der er fælles administration for den tidligere og den nye produktion, men der er etableret et nyt sælgerkorps for døre og vinduer, ligesom der særskilt økonomi for de to produktionsenheder, fortæller Bjarne Henriksen. Han har store forventninger til, at denne nye produktion virkelig vil slå igennem, og forventer, at opnå en ikke ubetydelig markedsandel inden for en overskuelig tid. Og han konstaterer, at den nye virksomhed allerede har opbygget en god ekspertise omkring organisation og ledelse ved ansættelse af ledende medarbejdere med såvel praktisk som teoretisk erfaring inden for produktion og projektarbejde. Og sidst, men ikke mindst - så har vi nogle gode stabile og interesserede medarbejder i hele CompoTech A/S, slutter Bjarne Henriksen.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079