23948sdkhjf

0905: Træ-forum slår rødder i danske virksomheder

Artikel fra Træ og Industri September 2005
Tekst Kaj Hansen Træ og Industri

Utraditionelt samarbejde mellem virksomheder, sociale organisationer og miljøbevægelsen bliver godt modtaget af danske virksomheder. 4 måneder efter at FSC Danmark oprettede Business Forum er medlemstallet blandt virksomheder steget fra 6 til 12.

I maj måned så FSC Danmark Business Forum dagens lys. Det er den danske afdeling af den globale træ-mærkningsordning FSC, der har taget initiativ til det utraditionelle samarbejde. I FSC Danmarks regi mødes miljøorganisationer, fagforbund, skoveejere og virksomheder i et forum med det fælles mål at fremme den ansvarlige skovdrift, hvor der tages ligelige hensyn til natur og miljø, sociale forhold og erhvervsinteresserne forbundet med skovdriften.

Prisforringelse på verdensmarkedet
”Med FSC Danmark Business Forum understeger vi, at FSC er et markedsdrevet initiativ. Forummet giver os mulighed for at sætte øget fokus på FSC-mærkede produkter i tæt samarbejde med medlemmerne. Vores arbejde spænder fra markedsføringskampagner, der stilles til rådighed for medlemmerne til folkeoplysende kampagner, der informerer den brede befolkning om FSC” udtaler Søren Dürr, direktør for FSC Danmark. Men markedsføringskampagner er blot en lille del af, hvad medlemmerne får for deres kontingentkroner. Også adgang til et omfattende, globalt handelsnetværk, pressearbejde og ERFA-grupper er på programmet i det nye Business Forum.

FSC har på den måde givet virksomheder, sociale organisationer og miljøbevægelsen et sted at gå sammen og mødes om et emne, der vedrører dem alle: Ulovlig tømmerhugst og ikke-bæredygtig skovdrift i verdens skove. Og grundene til at gå med i fællesskabet er mange. De problemer, som tømmerhugst og overudnyttelse af skovene fører med sig, strækker sig fra tab af dyre og plantearter til en prisforringelse på verdensmarkedet for træ på mellem 7-16 procent. FSC tilbyder en løsning, der sikrer, at der ikke sker ulovligheder, og at skovningen foregår afbalanceret, så der tages de nødvendige hensyn til plante- og dyreliv, lokalbefolkning, skovarbejderen og oprindelige folkeslag.

Fremgang for FSC - nationalt og globalt
”Vi er blevet taget rigtigt godt i mod. Siden vi lancerede FSC Business Forum i maj, har vi fordoblet antallet af medlemmer. Målet er en yderligere fordobling inden for forummets første leveår” siger Søren Dürr. Blandt de nye medlemmer findes flere store danske detail- og produktionsvirksomheder. COOP, Jysk, Trip Trap, Scancom og Spekva er alle nye på medlemslisten. Også en række mindre virksomheder, der har fundet en niche inden for produktion af FSC mærkede produkter, har funder vej til forummet.

Årsagen til den stigende interesse skyldes ikke alene en øget indsats fra FSC Danmarks side. På verdensplan har FSC oplevet stor fremgang de seneste år. Det samlede skovareal, der er FSC-certificeret, er siden 2003 fordoblet og er nu på mere end 12 gange Danmarks areal – godt 57 millioner hektar i alt. Over 4000 virksomheder har opnået godkendelse til at bruge FSCs logo på deres produkter. Heraf ligger de 61 i Danmark.

Medlemmer pr. 1. september 2005:
Miljø: Greenpeace, Nepenthes og WWF-Verdensnaturfonden
Socialt: 3F
Business Forum: COOP Danmark, Danwo A/S – Johan Olsen, Diverse Raavarer A/S & Barrit Skovdistrikt, Jessing Aps, Jysk A/S, KoppWood Aps, NEPCon, Precious Wood, Scancom International A/S, Shapes+Coloes Int, Spekva A/S, Trip Trap A/S, Træets Arbejdsgiverforening

Yderligere oplysninger kontakt:
direktør Søren Dürr
sd@fsc.dk, tlf. 2060 6577, www.fsc.dk

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.081