23948sdkhjf

Nyt kraftcenter for fremtidens design

Dansk Design Center, Index og Danish Fashion Institute har slået dørene op for ”Design Society”. Ambitionen er at blive et internationalt kraftcenter for fremtidens design.
Onsdag den 24. april åbnede økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager officielt Design Society på H. C. Andersens Boulevard 27 i København.

Dansk Design Center var indtil nytår alene om at bo i huset, som tidligere blandt andet rummede en butik og blev brugt til store udstillinger og til almindelig konference- og mødeudlejning. Fremover vil huset, under navnet Design Society, være rammen om et stigende antal events, konferencer, kortvarige udstillinger, workshops og seminarer – arrangeret af husets nu tre faste beboere og husets eksterne samarbejdspartnere. Dermed vil alt, hvad der foregår i huset, nu handle om fremtidens design.

Design Society vil samtidig åbne sig op imod omverdenen både fysisk og virtuelt. En ny, stor Design Society Cafe åbner ud til boulevarden og vil fungere både som almindelig cafe på alle hverdage og som rammen om events og arrangementer på udvalgte aftener eller i weekends. Og et nyt virtuelt kommunikationsunivers vil blive bygget op på www.designsociety.dk og i de sociale medier.

- Vi ønsker at åbne huset for et bredt samarbejde mellem erhvervslivet, designerne og andre vigtige aktører i skabelsen af fremtidens designløsninger. Og vi tror, at de tre organisationers samlede netværk, aktiviteter og initiativer – både herhjemme og internationalt – vil kunne berige hinanden og skabe en synergi, der får synlige og mærkbare konsekvenser, siger Nille Juul-Sørensen, CEO i Dansk Design Center.

Om huset og beboerne
Design Society er hjemsted for tre stærke, individuelt profilerede, internationale designorganisationer, som hver for sig og sammen arbejder på at skabe det 21. århundredes designbølge – og placere Danmark centralt i denne. Huset bliver ramme om workshops, laboratorier, projekter, start-ups, showcases, konferencer, foredrag, netværksarrangementer, seminarer og events.

Dansk Design Center ejer huset på H. C. Andersens Boulevard 27, driver husets cafe og står bag en lang række forskellige arrangementer og aktiviteter med udgangspunkt i bringe designere, virksomheder og forsknings- og uddannelsesinstitutioner sammen om udvikling af nye løsninger. Herudover står DDC for uddelingen af Danish Design Award hver andet år.

Danish Fashion Institute (DAFI) er en netværksorganisation, skabt af og for den danske modebranche med henblik på at positionere og styrke dansk mode. Organisationen ejer og organiserer Copenhagen Fashion Week og Copenhagen Fashion Festival.

INDEX: Design to Improve Life® (INDEX:) er en dansk non-profit organisation med global rækkevidde, etableret I 2002. Organisationen uddeler hvert andet år INDEX: Award, verdens største designpris på fem gange 100.000 euro. Ind imellem turnerer INDEX: Award Exhibition over hele verden og viser finalisternes designløsninger.

I huset bor også Future Pirates, som arbejder med at formidle fremtidens design til professionshøjskoler, erhvervsskoler og ungdomsuddannelser, og virksomheden Futation, som fremover i samarbejde med DDC vil opbygge et materialebibliotek i huset med fokus på ”intelligente” og bæredygtige materialer.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078