23948sdkhjf

Til salg en enkelt dag: Fejrer Wegners fødselsdag med særudgave

Med endnu en særudgave af den verdensberømte Y-stol fejrer Carl Hansen & Søn traditionen tro ophavsmandens fødselsdag den 2. april.

Hans J. Wegner tegnede Y-stolen i 1949, og det er stadig en storsællert for det fynske familiefirma, der denne gang præsenterer en udgave i olieret eg og med sæde af dobbeltflettet papirgarn.

Netop papirgarn er et materiale, som Carl Hansen & Søn har stor erfaring i at arbejde med, men hvor den originale Y-stol er tegnet og flettet med et kuvertflettet sæde, væves papirgarnet til særudgaven med dobbeltplanflet – en disciplin der ifølge virksomheden selv tager mere end dobbelt så lang tid at færdiggøre for en erfaren fletter.

– Fejringen af Hans J. Wegner, som er født 2. april 1914, er blevet en tradition hos Carl Hansen & Søn, og hvert år sigter vi efter at skabe en version, der tilføjer noget nyt til Y-stolens udtryk, uden at gå på kompromis med Wegners oprindelige design. Disse krav synes vi, det dobbeltflettede sæde opfylder, og vi er glade for at kunne tilbyde designentusiaster verden over denne eksklusive udgave af Y-stolen, udtaler Knud Erik Hansen, adm. direktør og tredjegenerationsindehaver i en pressemeddelelse.

Fra unge snedkerhjerne

Inspirationen til særudgaven blev udklækket i Carl Hansen & Søns fynske lærlingeværksted, The Lab, hvor omkring 20 unge løbende uddannes til møbelsnedkere. Lærlingene fik til opgave at komme med deres bud på et nyt sæde til Y-stolen, og de bedste forslag blev testet, godkendt af Hans J. Wegners Tegnestue og videreudviklet af flettemestrene hos Carl Hansen & Søn. Vinderen blev det dobbeltflettede sæde, som ifølge producenten tilfører den ikoniske Y-stol et helt nyt udtryk.

– Hele idéen med at have vores eget lærlingeværksted er at uddanne de dygtigste snedkere og videreføre den danske håndværkstradition, som er virksomhedens bankende hjerte. Det har derfor været spændende og lærerigt at følge udviklingen af særudgaven, hvor vi har aktiveret vores lærlinge og opfordret dem til at nyfortolke et designikon som Y-stolen, siger Knud Erik Hansen.

Særudgaven, der monteres med en lille messingplade indgraveret Hans J. Wegners signatur og fødselsdato, kan kun købes den 30. marts.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079