23948sdkhjf

Fynsk møbelfabrik sælger designmøbler i Australien

Leif Sundberg driver sammen med sin familie møbelvirksomheden Bernstorffsminde A/S, der fabrikerer designmøbler. En af bestsellerne er Kaare Klints kirkestol, og langsomt men sikkert kommer der flere kendte designmøbler til - blandt andet af designere som Morten Gøttler og Henrik Tengler.

0905: Fynsk møbelfabrik sælger designmøbler i Australien

Tekst: Kaj Hansen, Træ og Industri.

Leif Sundberg driver sammen med sin familie møbelvirksomheden Bernstorffs-minde A/S, der fabrikerer designmøbler. En af bestsellerne er Kaare Klints kirkestol og langsomt, men sikkert kommer der flere kendte designmøbler til - blandt andet af designere som Morten Gøttler og Henrik Tengler.

Udviklingen af Bernstorffsminde A/S, der startede i 1837, er gået støt de seneste otte år. Det betyder nu, at virksomheden for alvor skal ud på eksportmarkedet uden for Europa. Og her satses der på at udnytte Mary-effekten med et fremstød i Australien.

Mary-effekten
- Vi har fået en eksportstartpakke fra Danmarks Eksportråd for at lancere Kaare Klints kirkestol ude på det europæiske marked, men nu skal vi også ud i resten af verden. Vi lavede en eksporthandlingsplan med Birger Munter, eksportforberedelseskonsulent for Danmarks Eksportråd. Det var helt gratis. Efterfølgende gik vi i gang med en eksportstartpakke. Vi fik så en opringning fra den danske ambassade i Canberra. De ville se, om de kunne finde en importør og distributør af stolen på det australske marked. Og den henvendelse skete helt uopfordret. Det skyldes selvfølgelig, at de gerne vil udnytte Mary-effekten.

Leif Sundberg har været meget tilfreds med rådgivningen fra Eksportrådet.

- Det var en helt fantastisk service, man får som en mindre virksomhed. Den sidste melding, vi har fået fra ambassaden, er, at en importør i New Zealand er interesseret. Ham har vi nu kontakt med, og vi håber, det bliver en succes, siger han.

Nystartet eksportør
Sønnen Morten Sundberg, der har ansvaret for produktionen sammen med 16 medarbejdere, overtog aktieselskabet i 1996. Med generationsskiftet er der skabt vej for en målrettet indsats for mere salg.

- Det er første gang vi egenhændigt begynder at eksportere. Vi er i forvejen tredje part i en kollektion, der hedder Naver Collection, designet af designerparret Søren Nissen og Ebbe Gehl. Ud over os drejer det sig om to jyske virksomheder. Naver Collection forhandles i dag i Skandinavien, i England, Tyskland, Japan og USA. Vi har et fælles agentur, der dækker Skandinavien og England. Desuden har vi et agentur for hver af de andre markeder. Men nu vil vi prøve selv med Kaare Klints, kirkestolen, siger Leif Sundberg og slutter:

- Samtidig vil vi have navnet Bernstorffsminde mere kendt, end det er på nuværende tidspunkt. Og derfor er vi på vej til at ansætte en person, som bliver salgsdirektør og som stille og rolig skal afløse mig hen ad vejen. Han vil som det væsentligste få ansvaret for vores eksport.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094