23948sdkhjf

0805: Konjunkturstatus for træ- og møbelindustrien i 3. kvartal 2005

Artikel i Træ og Industri August 2005

0805: Konjunkturstatus for træ- og møbelindustrien i 3.kvartal 2005

- Aktuelt - Svag optimisme
Tekst branchedirektør Lasse Jensen Træets Arbejdsgiverforening

TA´s konjunkturanalyse for 3. kvartal 2005 viser, at den danske træ-og møbelindustri forsætter de optimisiske toner, der blev slået an i andet kvartal 2005. Erhvervstilliden er igen steget igennem de seneste måneder og er nu overvejende positiv. Erhvervstilliden påvirkes positivt af branchens forventninger til den fremtidige pro-duktionsudvikling, men de nuværende store færdigvarelagre lægger en dæmper på optimismen. Færdigvare-lagrene ser dog ud til at være på vej ned.

Omsætningen i branchen ligger som helhed 2,1 pct. over niveauet for samme periode 2004 i årets første fem måneder - hvorfra der foreligger tal. Virksomheder inden for fremstilling af køkkeninventar samt udsavning og høvling af træ har kunnet observere en pæn omsætningsfremgang. Modsat har virksomheder inden for fremstilling af andre møbler til boligen og fremstilling af andre træprodukter måttet notere en omsætningstil-bagegang. Træ- og møbelindustriens ekport viser en klar nedadgående tendens, men modvirkes af fremgang på hjemmemarkedet. Stigningen på hjemmemarkedet er forsat siden starten af 2002.

En klar overvægt af branchens virksomheder forventer, at produktionen vil blive højere i 3. kvartal end i 2. kvartal, og produktionsforventningerne er langt mere positive i træ- og møbelindustrien end i industrien gene-relt. De positive produktionsforventninger skal ses i lyset af forventninger om stigende i ordreindgang i 3. kvartal.

De positive forventninger til produktionen betyder, at en svag overvægt af branchens virksomheder nu forven-ter, at beskæftigelsen vil stige i det kommende kvartal.

Alt i alt viser konjunkturanalysen for 3. kvartal positive takter, men som altid er der elementer og målepunk-ter, der viser negative tendenser som udviklingen i eksporten samt de store færdigvarelagre.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078