23948sdkhjf

0805 TA: Er din virksomhed klar til screening, når Arbejdstilsynet kommer på besøg?

Artikel i Træ og Industri August 2005
Tekst: Konsulent Kim Bøhmert Træets Arbejdsgiverforening, Træ & Industri, august 2005.

I løbet af 2006 vil Arbejdstilsynet besøge samtlige virksomheder inden for træ- og møbelindustrien for at screene virksomhedens arbejdsmiljø. Med screeningen vurderer Arbejdstilsynet, om arbejdsmiljøet er i orden eller ej.

Hvis det er i orden, får I lov til at "passe jer selv" de næste par år. Hvis der blot er et enkelt lovpligtigt krav, I ikke lever op til, bliver I udtaget til et tilpasset tilsyn, hvor arbejdsmiljøet bliver grundigt gennemgået fra a til z. På den baggrund vil Arbejdstilsynet vurdere, hvilken form for tilsyn I fremover vil få - skal I blot have lidt råd og vejledning, eller skal I have en række stramme påbud og hyppige besøg fra Arbejdstilsynet.

Det vil være en meget stor fordel for jer, at I er klar til screeningsbesøget, og at I på forhånd har sikret, at I lever op til en række meget specifikke krav, der stilles til virksomhederne inden for jeres branche.

For at hjælpe jer med at forberede virksomheden til screeningsbesøgene holder vi i uge 34 og 35 sammen med Forbundet TIB for femte år i træk en række fælles fyraftensmøder landet over.

På fyraftensmøderne vil vi gennemgå, hvordan screeningen gennemføres i praksis, og hvad I kan gøre for at forberede jeres virksomhed. Vi vil desuden præsentere et helt nyt værktøj, som præcist gennemgår de krav, der specifikt stilles til virksomheder inden for træ- og møbelindustrien, og som I kan benytte til at gøre virksomheden "klar til screeningen".

Herudover præsenterer vi et værktøj, som beskriver, hvad der i praksis skal gøres for at få et arbejdsmiljøcertifikat efter den internationale standard DS/OHSAS 18001.

Værktøjerne bliver uddelt på møderne.

Ud over at præsentere værktøjerne vil vi give en status på arbejdsmiljøet i branchen og kigge lidt i "krystalkuglen" for at se, hvad det kommende år vil bringe.

Fyraftensmøderne er både for arbejdsgivere, ledere, sikkerheds- og tillids-repræsentanter, og vi opfordrer til, at virksomhederne deltager sammen med deres sikkerheds- og tillidsrepræsentanter samt arbejdsledere.


Fyraftensmøderne afholdes følgende steder:
• Fjerritslev kro den 23. august 2005
• Roslev Kro den 24. august 2005
• Radissson SAS Hotel, Silkeborg den 25. august 2005
• Hotel Arnbjerg, Varde den 30. august 2005
• Ledernes Konferencecenter , Odense den 31. august 2005
• Dansk Industri, København den 1. september 2005

Møderne starter kl. 15.00 og slutter kl. 18.00, hvorefter der vil blive serve-ret en øl/vand og en sandwich.

Det er gratis at deltage.

Både arbejdsgivere, ledere samt sikkerheds- og tillidsrepræsentanter til-melder sig ved at udfylde vedlagte tilmeldingsblanket, som faxes til Dansk Industri på fax nr. 33 77 38 30. Tilmelding kan også ske via e-mail til kbm@di.dk.

Spørgsmål til arrangementerne kan rettes til: Kim Bøhmert
Dansk Industri tlf. 33 77 34 04.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078