23948sdkhjf

0605: Svanemærket uddelt for første gang til møbelfirma

Artikel i Træ og Industri Juni 2005
Møbelfirmaet rumas, som er fast udstiller på Scandinavian Trade Mart i Bella Center, har som det første danske møbelfirma nogen-sinde fået tildelt det nordiske miljømærke Svanen.

Vi kender Svanemærket fra for eksempel opvaskemidlet og brevpapiret, men nu kan det for første gang også lade sig gøre at købe møbler, som ikke overbelaster miljøet.

På Copenhagen International Furniture Fairs første dag, torsdag, i Bella Center fik møbelfirmaet Rumas tildelt det nordiske miljømærke Svanen.

Gennem de seneste fire år har rumas målrettet gået efter at opnå netop denne ære. Hele virksomheden er blevet kæmmet for miljømæssige ”svipsere”, og mange ting har måttet ændres.

For at få tildelt Svanemærket, skal både det mentale og fysiske arbejdsmiljø være i orden, og produkterne ned til den mindste skrue, skal beviseligt være miljørigtigt fremstillet.

Det har for eksempel betydet udskiftning af underleverandører, som ikke kunne leve op til kravene, nye former for emballage, og egelåger, som før var lakerede med giftige stoffer, er nu hvidolierede.

- Det har været en meget lang, og hård proces, som vi har lagt mange ressourcer i, men vi er også utroligt stolte af, at vi nu har nået målet. Gennem de seneste år er det blevet meget almindelig, at især offentlige institutioner spørger til et firmas miljøholdning, før de køber noget, siger direktør for rumas John Pedersen, som er glad for, at der nu ikke behøver være nogen tvivl om firmaets profil på det punkt.

rumas bliver dog ikke sluppet af Miljømærkesekretariatet, selvom den minutiøse gennemgang af firmaet er overstået. Alt, hvad firmaet i fremtiden producerer, skal indrapporteres, så de sort-hvide møbler i kollektionen kan blive ved med at være ”grønne”.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078