23948sdkhjf

0605: LINDLARSEN-nyheder på LIGNA

Artikel i Træ og Industri Juni 2005
Der var en flot dansk interesse på LIGNA-messen, hvor LINDLARSEN kunne præsentere kunderne for en lang række nyheder

SCM præsenterede en nyudvikling indenfor de kendte CNC-maskiner i Record-serien, ”Action Line”. Action Line er en komplet række af maskiner, der kan tilpasses til forskellige produktionsbehov. Maskinerne er alle som standard udstyret med roterende vektorakse, boreenheder, sav,pneumatiske clamps og højkapacitets vakuumpumper. Den nye Action Line -serie, leveresleveres i både 3- og 5-akset udgave med nye kraftige elektrospindler.

Til vinduesproduktion viste SCM de nye CNC-centre til bearbejdning af dør – og vinduesrammer: ARIES. Maskinen har fast bord med bevægelig overdel og klarer effektivt udstemning, udfræsning til låsekasser, forboring til beslag mv.

Stefani, også en del af SCM Group, viste den nye generation af fuldautomatiske kantautomater, Evolution. Her fås en høj ydelse på op til 60 m/min. Evolution er meget fleksibel og kan udstyres med enheder til såvel tynde kantmaterialer som massive trækanter og softformede profiler.

Også nyheden Solution blev præsenteret – en kantautomat til bearbejdning af tynde kanter, ABS-kanter og kanter i massivtræ. Derudover giver kantautomaten også mulighed for bearbejdning af aluminium-kanter samt soft- og post-formede kanter. Den nye Solution kan opbygges efter kundeønske – den har den høj grad af fleksibilitet og er udstyret med nye elektroniske høj-præcisionsenheder.

Morbidelli, der er endnu et af selskaberne i SCM Group, havde flere spændende nyheder med på messen. En af disse er Planet MX, et multifunktionelt CNC-bearbejdningscenter, hvor du kan kantlime faconemner samt udføre bore- og fræseopgaver i én opspænding på samme maskine. Planet MX er udviklet med mindre og mellemstore produktion for øje. Maskinen har en borekasse med 18/30 individuelle vertikale spindler og 6 horisontale. Der er desuden en elektrospindel, som sidder uafhængigt af borekassen. Elektrospindlen kan kobles sammen med en vektor, og dermed åbnes der mulighed for bearbejdning i 360 grader. Kantlimningsenheden er udstyret med Morbidellis patenterede system, hvor limen påføres direkte på emnet. Det giver en bedre vedhæftning af kantmaterialet, fordi man kan smøre mere lim på pr. m². Samtidig opnås med brug af fotoceller en meget præcis sammenføjning af kantmaterialets ender på formede emner.
Den nye Planet er udstyret med SCM Groups arbejdsbord med superhurtig omstilling. Sugekopperne kan flyttes på få sekunder, hvilket giver stor frihed og fleksibilitet for bearbejdning af forskelligtformede emner.

CMB, der er producent af automatiske pakkemaskiner viste nyheden Band IT 60 M, en mindre maskine til semiautomatisk omvikling af strækfolie, som er meget velegnet til pakkeopgaver af mindre omfang. Den er også prismæssigt særdeles attraktiv. CMBs maskiner udmærker sig generelt ved at kunne automatisere et ellers løntungt område i produktionen ved at minimere omkostningerne til materialer til indpakning, lønomkostninger mv. i pakkeafdelingen. LINDLARSEN har allerede solgt en del løsninger med automatiske pakkemaskiner.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062