23948sdkhjf

0505 TA: Oldermandskonferencen 2005

Artikel fra Træ og Industri Maj 2005
Tekst konsulent Lisbeth Andersen, Træets Arbejdsgiverforening

Den årlige Oldermandskonference blev afviklet på Gl. Vindinge den 8-9. april 2005 med deltagelse fra stort set alle laug. Et gennemgående tema i indlæggene var tilpasning af ydelser til branchens medlemmer


Konferencen blev åbnet af formanden for TA, Henrik Thorlacius-Ussing, der gav en uddybende gennemgang af TA's tilfredshedsundersøgelse fra 2004. Undersøgelsen viser en generel stor medlemstilfredshed i forhold til medlemsservicen og identificerede samtidig ønsker og behov for nye ydelser og indsatsområder.

TA's Brancheservicecenter gav deltagerne en præsentation af hovedlinierne i 2004. De emner, der gav anledning til størst debat, var dog udmeldinger på, hvad der kan forventes i 2005. I løbet af dagen var der således mulighed for at drøfte branchens fremtid på blandt andet uddannelsesområdet, arbejdsmiljø og samarbejdsrelationer.

Et større emne til debat på konferencen var laugsstrukturen, hvor der på bestyrelsens initiativ er igangsat et udvalgsarbejde. Udvalgets kommisorium er at fremkomme med modeller for den fremtidige laugsstruktur. Flere laug oplever en meget begrænset tilslutning til arrangementer, og der er klare forskelle i opfattelsen af, om tyngden i laugene skal lægges på faglige eller sociale aspekter. Der er behov for at tænke reorganisering af laugene, så de bliver attraktive og giver stør-re værdi for en bredere del af medlemmerne. På konferencen blev spørgsmålet om frivillighed omkring medlemskab af laugene debatteret. Herudover blev der udvekslet erfaringer fra laugsarrangementer. Gevinsten ved en konkret geografisk sammenlægning af arrangementerne blev illustreret ved samarbejdet "Øst for Storebælt". Mulighederne for lignende sammenlægninger er én af de ideer, der vil indgå i udvalgsarbejdet.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094