23948sdkhjf

0505 TA: Fyraftensmøder om Arbejdstilsynets screening

Artikel fra Træ og Industri Maj 2005
Tekst Kim Bøhmert, Træets Arbejdsgiverforening

I 2006 vil Arbejdstilsynet komme på screeningsbesøg på samtlige danske træ- og møbelvirksomheder.

Besøget fra Arbejdstilsynet kan resultere i to ting. Enten bliver virksomheden med det samme bedømt som værende god, hvilket vil betyde, at Arbejdstilsynet ikke vil komme på virksomheden i mange år fremover, med mindre der sker en alvorlig ulyk-ke på virksomheden.

Den anden mulighed er, at arbejdstilsynet mener, at der er mangler i arbejdsmiljøet f.eks. APV eller sikkerhedsorganisationen, hvilket vil betyde at Arbejdstilsynet vil udtage virksomheden til et Tilpasset Tilsyn.

I forbindelse med det Tilpassede Tilsyn, kan Arbejdstilsynet nu udskrive påbud om brug af rådgivning enten til løsning af konkrete problemer, eller for en periode.

Men frygt ikke - der er hjælp på vej
Træets Arbejdsmiljøudvalg er allerede nu i fuld gang med, at udarbejde en kort og præcis vejledning om, hvordan virksomhederne kommer sikkert igennem scree-ningsbesøget fra Arbejdstilsynet.

Den nye vejledning "Sådan bliver virksomheden screenet god", samt en ny vej-ledning om hvordan virksomhederne kan blive arbejdsmiljøcertificeret efter den nye DS/OHSAS 18001, vil blive præsenteret på en række fyraftensmøder rundt om i landet i de to sidste uger af august måned.

Plan for fyraftensmøder:

• 23. august Fjerritslev
• 24. august Skive
• 25. august Silkeborg
• 30. august Varde
• 31. august Middelfart
• 1. september København

Så afsæt allerede nu den dato, hvor du skal komme og få præsenteret de to nye vejledninger.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094