23948sdkhjf

Metal og træ flytter sammen

Silkeborg Stigefabrik og STILO A/S der ejes af Ejlif Mathiassen har netop haft rejsegilde på en stor tilbygning til STILO A/S i Knudlund industrikvarter i Them ved Silkeborg, der producere metalstiger.
Kilde: Træ og Industri, Maj 2005.

- Silkeborg Stigefabrik flytter sammen med STILO A/S

Tekst Kaj Hansen Træ og Industri

Silkeborg Stigefabrik og STILO A/S der ejes af Ejlif Mathiassen har netop haft rejsegilde på en stor tilbygning til STILO A/S i Knudlund industrikvarter i Them ved Silkeborg, der producere metalstiger.

Tilbygningen der er på 3.200 kvadratmeter skal indeholde produktion af træstiger fra den gamle Silkeborg Stigefabrik der er beliggende i et industrikvarter i Silkeborg.
Det samlede areal når de to virksomheder er flyttet sammen udgør herefter 5.000 kvadratmeter.

Silkeborg Stigefabrik er i dag den eneste i Danmark der selv producere alminiumsstiger. Herudover produceres også et omfattende program af træstiger.

I 1997 købte Ejlif Mathiassen stigefabrikken Darka der var gået konkurs, og som producerede aluminiumstiger. I 2001 købte Ejlif Mathiassen Silkeborg Stigefabrik der var kendt for sin produktion af træstiger i høj kvalitet, og som nu flyttes sammen med STILO A/S.

Udover købet af disse to virksomheder overtog virksomheden forhandlingen af Wibe Stiger der i mere end 70 år har udviklet og produceret stiger i aluminium og glasfiber. Hovedkontor, lager og produktion ligger i Sverige, og i Danmark ligger lager og salgskontor hos Silkeborg Stigefabrik i Them ved Silkeborg.
Samme år overtog Silkeborg Stigefabrik ligeledes forhandlingen af Altrex, der er et Hollands firma der i mere end 50 år har producere stilladser til professionelle brugere, og som er produceret efter de europæiske standarder for sådanne produkter.

Den samlede investering i den nye tilbygning som skal omfatte produktion af træstiger udgør i alt 9 millioner kroner, og indflytningen vil være overstået efter industriferien i år.
Virksomheden der beskæftiger i alt 18 medarbejdere har været inde i en rivende udvikling og har fortæller Ejlif Mathiassen formået siden starten at præstere et positivt driftresultat hvert år.

Der er også siden starten blevet satset på eksportmarkedet. Således har virksomheden i dag en eksport til Norge, Sverige, Finland, Østrig og Portugal hvor Norge dog p.t. udgør den største det , nemlig to tredje del af den samlede eksport. Der er dog ifølge Ejlif Mathiassen en voksende stigning over for de nordiske markeder.

Stigefabrikanten har store forventninger til fremtiden med en udvidelse af eksportmarkedet, samt en mere rationel produktion når de to virksomheder flytter sammen.

Der er ligeledes en positiv udvikling på produktområdet, idet der er en vis tilgang af større projekter til blandt andet sværindustrien - jern- og metal industrien – bestående af specielle opgaver, fortæller Ejlif Mathiassen og slutter;
”Herudover har vi igangsat en række produktudviklingstiltag, som vi ikke kan løfte sløret på for nuværende.”

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125