23948sdkhjf

0405: Igen rekorddeltagelse på ZOW i Bad Salzuflen

Artikel i Træ og Industri April 2005
Også i sit 11. år var ZOW’s tiltrækningskraft usvækket. Fra den 21.-24. februar 2005 præsenterede 566 udstillere talrige nyheder og understregede med deres mange innovationer messens store betydning som B2B-platform for industri og underleverandører. Og da 2004 for første gang i lange tider udviste en positiv økonomisk udvikling for møbelindustrien, kunne man mærke en tydelig optimisme blandt udstillere og gæster.

Besøgstallet steg til 14.000 personer, hvoraf ca. 64 procent kom fra Tyskland. Antallet af gæster fra de skandinaviske lande steg ligeledes.

Med sit transparente udstillingskoncept byder ZOW på optimale betingelser for at sikre branchens konkurrenceevne og garanterer hurtig kommunkation af innovationer. I de sidste år er messen dog stødt på sine logistiske grænser og har derfor besluttet at udvide messeområdet, bl.a. med en ny hal og flere parkeringspladser.

Nye ideer hos producenter af overflader
Producenterne af overflader og fronter er meget kreative – retro spiller stadig en rolle, men i år aftegner der sig også nye retninger. Mediterane strukturer og farver samt fantasi-mønstre med spateloptik er fremtrædende, mens den såkaldte synkronporestruktur med en overbevisende ny haptik sørger for furore. Der var flere udbydere af overflader i metal (kobber, messing, aluminium) med strukturmønstre.

Farverne er kraftige ensfarvede farvetoner, der især domineresaf »chokolade«. Der anvendes stadig børstet stål og aluminium til at sætte akcenter på møblerne og der er fortsat bud efter træsorterne eukalyptus, zebrano og makassar samt nye palisandersorter. I den højere prisklasse ser man wengé og pære, mens de lysere sorter bøg, ahorn og birk stadig er eftertragtede.

Beslag og belysning
Design af beslag indtager en fremtrædende rolle. Disse skal ikke længere »gemmes«, men være synlige for at kunne tematisere det tekniske aspekt overfor kunden. Samtidig skal beslagene være multifunktionelle og det fører til interessante nye produkter af nye materialer og udpræget teknisk raffinement.

Et andet centralt emne er belysning og lyskilder. Producenternes udviklingsafdelinger ser tilsyneladende udfordringer i den forholdsvis nye LED-teknologi. Samtidig er brugen af lys i møbeldesign et vigtigt aspekt, der bunder i akitekturens idealer.

Danmark var fint repræsenteret
På den 240 m2 store fællesstand i hal 21 præsenterede 10 danske og 2 svenske udstillere deres produktnyheder: Vonsild Træindustri, Woodtech, HT Bendix, MP Låger, Compotech, VIMA, KKP Interiør, Baltic Board, Frost, TOPSLIDE, Plastunion og Swede- Wheel.

Desuden udstiller Herning Massivtræ, Furnipart, Nissenpack og Skouhus på ZOW i Tyskland.

Næste messe er 20.-23. februar 2006, hvor ZOW vil blive udvidet i forhold til tidligere.

Nyt agentur for Skandinavien
Messeselskabet SURVEY, som blandt andet arrangerer ZOW’s i Tyskland, Italien Spanien, Rusland og Kina har overdraget agenturet for virksomheder fra Danmark, Norge og Sverige til Lis Nørgaard. Detaljerede informationer om ZOW på www.zow.info eller hos Lis Nørgaard på www.denmarkconsulting.de

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08