23948sdkhjf

0405 TEMA: Homag Danmark på Ligna-messen

Artikel i Træ og Industri April 2005
Af Kaj Hansen Træ og Industri

Der udstilles både for håndværk og mindre industri i hal 16-17 og for industri i hal 26.

Ingen er for lille og ingen er for stor til at blive betjent af og begejstret over Homag Gruppen og alle dens mange interessante produkter.

Der er tradition for at vise de absolutte nyheder på Ligna messen, og i år er ingen undtagelse.
Homag Gruppen lægger stor vægt på sit gennemgående system og koncept, både for maskiner og tilhørende software til alle tænkelige opgaver. Derfor vises i hal 16-17 et bredt udvalg af hele maskin- og software-paletten, tilpasset mindre industri og håndværk. Den komplette softwarepakke ”Online Werkstatt” vises og demonstreres i hele sin udstrækning – live, så man kan få et grundigt indblik i, hvordan konstruktion og optimering af komplette produkter kan udføres med mindst mulig forberedelse.

CNC styret pladesav
De optimerede skæreplaner produceres omgående på en HOLZMA CNC-styret pladesav, der med sin windows-baserede betjeningsoverflade let programmeres til alle tænkelige skæremål, korrekt i vinkel og uden oprifter selv på den sarteste overflade. Emnerne forsynes med en etikette indeholdende stregkode og andre produktionsrelevante oplysninger.

Kantlimning
Emnerne kantlimes herefter på en BRANDT kantlimer, der kan leveres med et utal af standard- bestykninger, så alle produktionskrav som f.eks. tynde kanter, tykke kanter, runde kanter, trækanter, ABS-, PP- og ALU-kanter osv. kan tilgodeses. Maskinerne kan naturligvis omstilles v.hj.a. den påklæbede stregkode, hvis dette måtte ønskes.

Bearbejdningscenter
CNC-fræsning og boring foretages på et WEEKE bearbejdningscenter. Via indlæsning af stregkoden kaldes det korrekte bearbejdningsprogram frem, eller maskinen programmeres manuelt på få minutter via Homag Gruppens unikke betjeningsoverflade WoodWOP, der er så simpel og let forståelig i sin opbygning, at der ikke kræves CNC-programmeringskundskaber for at betjene maskinerne. Er det eventuelt emner med runde hjørner og andre skæve former, der skal kantlimes 360° rundt, benytter man HOMAG bearbejdningscenter model VENTURE 20, der er et fuldt integreret CNC-center med mulighed for at hente et kantlimningsaggregat fra en ”pick-up” plads.

Et stort antal af alle tænkelige aggregater kan ligeledes veksles ind i hovedspindlen, så der er ingen grund til at sige nej til en vanskelig opgave – det er kun et spørgsmål om at have det rette aggregat.

Horisontalcenter
Horisontal boring og dyvelisætning kan evt. foretages på det nyudviklede WEEKE horisontal- center system MAW - ABD 100. Her foretages den ellers langsommelige horisontale boring og dyvelisætning problemløst i en arbejdsgang, medens bearbejdningscentret udfører sine vertikale opgaver.

Massivtræs-emner eller finerede overflader kan slibes på en af de mange BÜTFERING slibemaskine-modeller, der kan bestykkes med både tværslibeaggregat, valseaggregat i stål eller gummi i forskellige hårdheder og elektronisk slibesko med forskellige inddelinger af segment-bredder og variable tryk i kantområderne, alt styret fra en central betjeningspult med en enestående grafik på den indbyggede billedskærm.

Korpuspresser
Samling af de færdige møbler sker i en LIGMATECH korpuspresse, som også findes i forskellige størrelser og varianter alt efter hvilken type møbler, man producerer.

LIGMATECH er ligeledes storleverandør af BOOMERANG returløbsanordninger til alverdens forskellige enkeltsidede maskiner, så betjeningen her kan reduceres til kun en person, og det endda med en større fleksibilitet og produktivitet til følge.

Innovationscenter
På HOMAG’s store INDUSTRI-stand i hal 26 vises en lang række løsningsforslag til en effektiv og fremtidsorienteret produktion, med maskiner og software til ethvert behov.

Homag er kendt for sin innovative og fremtidsorienterede udvikling, og i det specialindrettede INNOVATION CENTER på dette års messe vises teknologi på højeste niveau i flere varianter

- Kantprint er baseret på en helt ny tankegang og udviklet til individuel fremstilling af netop den kantbåndstype, der passer til det enkelte møbel, v.hj.a. ”Jetink-teknologi”
Så er det ikke mere nødvendigt med et utal af kantbånd med forskellig dekor på lager!
- Ultralyd -samling af møbler – ingen lim!
- Magnet-kædebane -fremføring af emner – 200m/min.
- 5-akse-bearbejdning på en 3-akse-maskine!

HOMAG’s kendte program i kantlimere, model KAL, og kombinerede dobbelttapper/kantlimere, model KF, vises i flere varianter til pålimning af ALU-kanter, indlimning af støttekanter på delvis rammeløse ”cellepap”-emner, kantlimning af 90 mm tykke emner og som kompakt maskingade med BARGSTEDT ilægningssystem.

Dobbelttappere
Disse kendte maskintyper vises i et stort antal nye varianter, bl.a. System TORWEGGE laminat- og parketgulv produktionsmaskiner med fremføringshastigheder op til 200 m/min via ”Trans-air” teknik. Massivtræsproduktion vises i alle varianter.

CNC-bearbejdningscentrene BAZ eller BOF findes ligeledes i et utal af varianter – til individuel eller serieproduktion – og dækker alle produktionsbehov, bl.a.
- formatering, boring og kantlimning af pladematrialer i alle tænkelige former
- vinduesproduktion
- trappeproduktion
- dørproduktion
Bearbejdningscentrene kan udbygges med en række opspændingsvarianter, og et stort antal bearbejdningsaggregater giver mulighed for komplet udbygning af bearbejdningscentrenes flexibilitet, bl.a. 5-akse-aggregat (fuld 5-akse på en 4-akset maskine )

Shuttle -system
NESTING-bearbejdning er det nye, store hit til effektivt optimeret opdeling/bearbejdning af færdige emner direkte fra den komplette fuldformatplade i forskellige materialer. Her vises den nye model BOF-500 for Power-Nesting, som yderligere er optimeret med det nye, patenterede dobbeltbord ”Shuttle-System” med det unikke OTRIX bord.

BARGSTEDT Handlingssysteme sørger for komplet handling af emner omkring de forskellige gennemløbsmaskiner.

HOLZMA viser forskellige varianter af det store pladeopskæringsprogram, fra den mindste model HPP250 til den enorme GIGANT 66 med en ydelse på op til 70 m3/h. Særligt interessante er de nye, mindre vinkelanlæg i forskellige standardstørrelser, bl.a. HKL 380.

Som et alternativ til en pladesav er system ISE multisave et godt bud på en effektiv og langt hen ad vejen fleksibel metode til opdeling af mange ens pladetyper.

Fræse, boring og beslagsisætning
WEEKE Bohrsysteme viser et stort udvalg af forskellige stationære CNC-bearbejdningscentre, beregnet for fræsning, boring og beslagsisætning. Enkelte af disse modeller er udbygget med gennemløbssystem, og disse anvendes i særdeleshed som den centrale enhed i en ”bore-ø”.

WEEKE´s gennemløbsmaskiner BST 500 og BST 100 er velkendte enheder på markedet. Disse har hver deres stærke sider, og for at kunne tilbyde en endnu mere fleksibel produktpalette har WEEKE udviklet den nye model BST 750, som skal lukke hullet mellem de to foregående typer. Derudover får den nye model et væsentligt større arbejdsområde (emnebredde), der gør det muligt at producere emner i dobbeltbredde og siden flække dem for at få 2 emner på et gennemløb. Maskinen er fuldt CNC-styret og er derfor særdeles hurtig at omstille. Maskinen kan bestykkes med faste borehoveder eller point-point borehoveder.

FRIZ profilomviklere eller membranpresser i forskellige varianter kan ligeledes opleves på messen, og COMPLETE-LINE-konceptet med flade- og kantkaschering i et gennemløb vises i en mindre variant end hidtil.

BÜTFERING slibemaskiner viser deres store program af bredbåndsslibere. Den helt store messe-nyhed er en komplet slibelinie for massivtræsbearbejdning, en over/under-slibelinie model SCR-U/SCR med op til 3 agregater pr. enhed.

Overfladebehandling
Fremstilling af møbelfronter stiller store krav til overfladefinish, uanset om der skal lakeres eller membranpresses. Her viser BÜTFERING ikke mindre end en verdensnyhed med deres specielle system med en kombination af kop-børster og valsebørster. Kop-børsterne anvendes normalt til afgratning af forskellige pladematrialer i metalintustrien, og en udvikling af kopbørsterne har muliggjort en revolution indenfor overfladefinish, især indenfor højglanslakering

Færdige møbelkomponenter samles med LIGMATECH korpuspressen, som halv- eller helautomatisk løsning, med hjælp fra eksempelvis en robot. De enkelte emner kan også leveres som knock-down i en papkasse, og bag en sådan løsning gemmer sig også en højt udviklet teknologi og logistik. Sådanne systemer leveres ligeledes af LIGMATECH.

WEINMANN er en kompetent leverandør af bearbejdningscentre til håndtering / bearbejdning af komplette træhus-elementer , igen med et utal af forskellige aggregater til rådighed.

SERVICE og VEDLIGEHOLD tilbydes af HOMAG DANMARK A/S og den øvrige Homag Gruppe. Der er således mulighed for oprettelse af
- Servicekontrakter
- Inspektionsaftaler
- Reservedelspakke

Udover de mange HOMAG produkter forhandler HOMAG DANMARK også BARBERAN lakeringsanlæg, BECKER specialmaskiner, KUPER finersammensættere og klippere og WANDRES rengøringsmaskiner, som alle udstiller forskellige varianter af deres produkter.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08