23948sdkhjf

0405: Offensiv satsning på medarbejderudvikling hos Jesper Office A/S

Artikel i Træ og Industri April 2005
Af Lisbeth Bøggild, Projektleder. Træets Kompetenceformidling

Jesper Office A/S i Ulfborg har valgt 2005 til året, hvor der skal satses endnu flere ressourcer på kompetenceudvikling. Direktør og ejer Tonny Haahr har en helt klar strategi:

”Sidste år investerede vi kraftigt i nyt produktionsudstyr. Nu skal denne investering følges op og understøttes af fokus på andre områder. For at nå vores strategiske mål har vi valgt at igangsætte en målrettet indsats med fokus på investeringer i udviklinger af systemer og medarbejderkompetencer. Medarbejderne er et væsentligt aktiv, som vi målrettet skal blive endnu bedre til at gøre brug af. De har oftest langt flere kompetencer og kvalifikationer end både de selv og vi som virksomhed er bevidste om. Kompetencer som på den ene side er væsentlige for global konkurrencedygtighed, men ikke mindst også for personlig udvikling og tilfredshed i arbejdet hos den enkelte.”

Historien om Jesper Office A/S
Jesper Office A/S startede i 1935 i Ulfborg - dengang som Møbelfabrikken A/S Hundevad & Co. Firmaet er grundlagt af møbelsnedkere og helt fra starten var det de stolte håndværksmæssige principper og sans for detaljer i fokus. I produktionen i dag fører vi disse principper og traditioner videre.

I 1990 blev møbelfabrikken overtaget af den visionære forretningsmand Tonny Haahr, som også i dag ejer virksomheden. Produktprogrammet blev trimmet til især at bestå af kontormøbler, og der blev gjort store investeringer i et moderne, højteknologisk produktionsapparat. Den høje effektivitet og kvalitet gav pote.

I dag er virksomheden vokset til en yderst effektiv møbelfabrik med 150 medarbejdere, der integrerer moderne maskinteknologi i respekt for virksomhedens rødder i det traditionelle håndværk. Virksomheden er stadig placeret i Ulfborg, hvor der rådes over 500 m2 administrations- samt 19.500 m2 produktions- og lagerfaciliteter.

Herudover råder virksomheden også over eget finérværk i Ukraine, som i dag leverer alt finér til Jesper Office's produktion i Ulfborg. Virksomheden forventer fortsat at udbygge produktionen i Ukraine til på sigt også at omfatte færdige produkter.

Startskuddet
Tonny Haahr fortæller:
”Beslutningen om igangsættelse af medarbejderudvikling på Jesper Office A/S blev truffet i sensommeren 2004. Dog uden at vi på dette tidspunkt var helt afklarede om, hvordan det skulle gribes an og hvem der skulle hjælpe os med at nå målet. Få dage efter, at vi havde taget beslutningen modtog vi imidlertid en henvendelse fra Træets Kompetenceformidling ,som tilbød os gratis konsulent bistand til strategisk medarbejderudvikling. Vi var ikke mange sekunder om at tager kontakten til Træets Kompetenceformidling og et indledende møde blev arrangeret. Og så var vi allerede i gang.”

Projektet der er igangsat skal udmønte sig i efteruddannelse af alle medarbejderne i produktionen.
I første omgang omfatter det 98 medarbejdere, der forventes at gennemføre 2-3 ugers kursus snævert tilpasset virksomhedens behov. Undervisningen forventes i størst muligt omfang at blive henlagt til virksomheden.

Det betyder dog ikke, at man stopper med produktionsmedarbejderne. Alle ansatte hos Jesper Office skal have et kompetenceløft. Det er ikke kun på grund af manglende kompetencer, at der sættes ind nu. Projektet skal i sig selv være med til at fremtidssikre virksomheden i Danmark og fastholde et fokus efterfølgende på kontinuerlig medarbejderudvikling.

”Strategien er klar fra virksomhedens side. Det er noget de virkelig mener og har afsat de nødvendige ressourcer til og det gør vores fælles arbejde mod målet meget lettere.” udtaler projektmedarbejder fra Træets Kompetenceformidling Jan Buus Larsen.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078