23948sdkhjf

0405 TEMA: Opstilling på mindre end et minut

Artikel i Træ og Industri April 2005

Opstilling på mindre end et minut

Kilde: Træ og Industri, April 2005.
Tekst: Kaj Hansen, Tr og Industri.

I forbindelse med årets Ligna messe i Hannover , er Dan-list A/S repræsenteret med ikke mindre end 3 dyvelboremaskintyper. Efterfølgende har vi valgt at omtale de to af disse.

AutoSet dyvelboremaskine
Dan-list Classic AutoSet er en fuldautomatisk boremaskine, der leveres med PC med indbygget hukommelse efter kundens behov.

Op- og omstillinger sker ved hjælp af PC hvor koordinaterne tastes ind. ALT på maskinen positioneres derefter automatisk med en nøjagtighed ned til 1/10mm, det vil sige aggregater, magasin, boredybde, spændecylindere, emnebredde, evt. fræseenhed mm. Mindre end et minut som opstillingstid, kan man vel acceptere !!!!

Gemmes programmet, er det eneste der behøves næste gang, at taste programnummeret ind, montere de rigtige værktøjer, og maskinen er klar til produktion.

Dan-list Classic AutoSet er derfor specielt velegnet til produktion med små seriestørrelser og som deraf følger, mange omstillinger i løbet af dagen.

Kapaciteten varierer fra 15 - 20 emner i minuttet afhængig af emnerne. Dette er naturligvis incl. fræseenhed til eksempelvis afbrudt not i f.eks. skuffefronter.

Borekasserne der er af egen produktion, fås med snapkobling, eller evt. integreret i spindlerne.

Gennemløbs- dyvelboremaskine
Ny og højeffektiv boremaskine til sengeben, bordben etc.
I efteråret 2003 blev Dan-list Classic linien introduceret. Boremaskinen er bygget specielt med henblik på sengeben, bordben og andre emner der skal bores fra 3 sider, men hvor der samtidig også er mulighed for endeboringer. D.v.s at op til 5 sider kan bores i samme operation.

På den måde, er det muligt, at nøjes med en` opstilling og et` gennemløb i maskinen, på langt de fleste emner.
Denne effektivisering går naturligvis ikke ud over kapaciteten på maskinen, der i langt de fleste tilfælde vil bliver øget.

Dan-list Classic er i basis udgaven konstrueret, så den fødes manuelt af en operatør, men vil man have den sammenbygget, så den fødes direkte fra kehlemaskine, er Dan-list Classic forberedt til dette uden, yderligere investeringer.

Dan-list Classic kan leveres med PC hukommelse op til 100 programmer, således at opstilleren får koordinaterne vist på displayet, og derved IKKE behøver at finde tegninger på de forskellige emner.

Udover at det er blevet lettere at stille op, og fordelene med ikke at skulle køre emnerne igennem to gange, er der blevet sat yderligere fokus på sikkerheden på Dan-list Classic. Der er som standard indbygget et sikkerhedssystem, der via et lysgitter på begge sider af maskinen gør, at det er umuligt at komme til maskinen når den arbejder. Dette gør al anden afskærmning rundt om maskinen overflødigt, og samtidig er det med til at den bliver leveret med et sikkerhedssystem, der er på forkant med EU’s sikkerhedsregulativer.

Ovenstående er generelle beskrivelser, men kunderne er selvfølgelig velkommen til at kontakte firmaet for en uforpligtende snak, og på den måde kan der findes frem til den løsning, der passer nøjagtigt til kundens behov, og derved gøre Deres produktion mere rationel.

Dan-list A/S konsulenter står naturligvis til disposition på messen, men kommer i øvrigt også gerne på virksomhedsbesøg for en uforpligtende snak, om kundens behov.

Dan-list A/S er ved årets Ligna repræsenteret ved 2 stande i hal 11 stand B-02.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.783