23948sdkhjf

0405 TEMA: Nyheder for pladeopskæring

Artikel i Træ og Industri April 2005
Giben Scandinavia A/S vil være repræsenteret på deres leverandørs stande og fremviser de spændende nyheder for de danske besøgende på messen. Der er planlagt præsentation af nye spændende tiltag både fra Giben International S.p.A. og C.M.S. S.p.A.

Repræsentanterne fra Giben Scandinavia A/S præsenterer flere løsninger inden for automatiseringsløsninger og forslag til optimeringer af produktionsflow.

Pladeopskæring
Giben International S.p.A. er blandt de førende leverandører inden for pladesave, pladeopdelingsanlæg og optimerings-software, fortæller virksomheden i en pressemeddelelse til Træ og Industri.

Således præsenteres de seneste nyheder inden for pladesave, herunder blandt andet PM Systemet og den seneste pladesav Y-3000 SPT/MR. Nævnte pladesav er en del af
serien GIBEN PROFESSIONAL LINE og er blandt de højest teknologiske og innovative maskiner inden for sit felt i verden,
fastslår Giben.

PM Systemet – »Pinze Mobili« der på italiensk betyder flytbare, individuelle gribere. Giben International S.p.A. fokuserer på det unikke PM system til deres pladesave.

Individuelt bevægelige gribere gør det muligt med kun 2 gribere at opskære stakke i selv de mest komplekse forskudte skæremønstre i en enkelt arbejdsgang og med optimal udnyttelse af pladematerialet.

En anden, ikke uvæsentlig faktor ved PM systemet, er at griberne automatisk placerer sig optimalt i forhold til emnernes hjørner. Det sker ofte, at en maskine med flere faste gribere beskadiger bl.a. hjørnerne af emnerne – et problem som er helt elimineret med PM Systemet.

MR – unikt system til rotering for hovensnit
Den nye plade sav – Y-3000 SPT/MR – som udstilles på Lignamessen, er udstyret med løftebord for automatisk fødning af råemner samt endnu et innovativt tiltag – MR rota tions systemet.

MR systemet er et unikt halvautomatisk system til rotering af råpladestakke. Det består af 1 stk. drejbar griber samt drevne ruller der effektivt roterer råpladestakken 90˚.

Eftersom rotationen foregår ud gennem skærelinien er maskinens dimensioner uændret i forhold til en standard sav uden Gibens unikke G-Drive control system til programmering og styring af saven kan opleves og demonstreres på messen. En på samme tid meget brugervenlig og avanceret styring indbygget den seneste teknologi på PC-området.

Vinkelanlæg
PM systemet leveres også til Gibens om produktprogram inden for vinkelanlæg, også kaldet GIBEN INDUSTRIAL LINE. På Ligna-messen kan man få en gennemgang af Gibens nyheder og se på mulighederne for at udskifte det gamle
vinkelanlæg med et nyt revolutionerende FORMULA S anlæg, der tilbyder hidtil usete kapaciteter på et minimum af gulvplads.

Verdensnyhed: Anlæg til vinduesproduktion
I hal 025 plads C55 præsenterer C.M.S. S.p.A. en verdensnyhed indenfor bearbejdning af vinduesrammer og -karme.

C.M.S. S.p.A. vil for alvor gøre sig gældende på dette marked
og har overført al teknologi indenfor CNC og automatisering til et helt unikt bearbejdningscenter med betegnelsen AVANT 3S.

AVANT 3S er direkte rettet mod de nordeuropæiske markeder, hvor bearbejdning af vinduer foregår ved at al bearbejdning sker inden samling af ramme- og karmdele.

Vindues- og karmdele transporteres og positioneres automatisk i maskinen, hvorefter CNC-bearbejdning opstartes. Alle former for bearbejdning vil kunne udføres automatisk, herunder profilering på 4 sider, udfræsninger, tappefræsninger og boringer m.v.

For at sikre en kontinuerlig produktion, selv med en ordrebaseret produktion med mange forskellige modeller, er AVANT 3S udstyret med et værktøjsmagasin med plads til 64 værktøjer.

Egen software afdeling
Gib Win software, et produkt udviklet af Giben Scandinavia A/S’ egen softwareafdeling, er specielt udviklet til bearbejdning af vindues- og dørrammer og -karme på CNC-maskiner.

Ud fra ordredata indsamles og optimeres informationer omkring udfræsninger på de enkelte ramme- og karmdele og der genereres automatisk produktionslister og CNC-programme som overføres til CNC-maskinen. De enkelte programmer kan herefter etableres i en jobkø til maskinen, f.eks ved anvendelse af stregkodeteknologi.

Giben Scandinavia A/S vil på LIGNA 2005 kunne demonstrere og forklare principperne i Gib Win Software og øvrige produkter fra deres egen softwareafdeling.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094