23948sdkhjf

0405: Operaens møbler i Bella Center

Artikel i Træ og Industri April 2005

Operaens møbler i Bella Center

Kilde: Træ og Industri, april 2005.
Tekst af Kaj Hansen, Træ og Industri

Når Bella Center 19.-22. maj byder indenfor til Copenhagen International Furniture Fair, vil det være muligt at se flere af de møbler, som er med til at gøre det nye operahus helt unikt.

Alt fra sofaer og spejle til håndvaske og håndtag i det nye operahus har været forbi den glade giver, Mærsk McKinney Møller, for at blive godkendt. Ét af de firmaer, som slap gennem nåleøjet, er Erik Jørgen-sen Møbelfabrik, som udstiller på møbelmessen i Bella Center.

Det er salgskonsulent Birthe Hansen fra Erik Jørgensen, som sammen med en forhandler har stået for at fremvise og sælge møblerne til Mærsk.

- Jeg var i tvivl helt til det sidste. Det var jo hr. Møllers ord, der gjaldt, og han kunne i princippet ombestemme sig hele vejen igennem, siger hun.

Men Mærsk McKinney Møller var glad for Erik Jørgensens møbler. Selv om flere forslag blev forkastet, blev endnu flere godkendt. Ét møbel blev oven i købet specialdesignet efter ønske fra Mærsk.

Modellen ”EJ 144” (One for four), som er en stor læderbetrukket skammel med plads til fire bagdele, blev lavet i en større udgave. ”EJ 148” (One for eight) står i baren i foyeren, og det helt specielle ved den er, at understellet rammer gulvet syv steder – symbolsk for stjer-nens syv spidser i Mærsks logo.

EJ 144 og EJ 148 er de eneste møbler fra Erik Jørgensen, som publikum i Operaen vil støde på. Vil man se en mellemting mellem en seng og en sofa, som operasangerne kan hvile på mellem akterne, og de sofaer og borde, som alle bag scenen kan benytte sig af, må man gå andre veje.

- Jeg var på en rundvisning i operahuset, og det var helt utroligt. Uan-set, hvad man ellers mener om arkitekturen, så er det jo en milepæl, som jeg er meget stolt af at have været en del af, siger Birthe Hansen.

En anden mulighed, end at tage på de hurtigt udsolgte rundvisninger i Operaen, er at tage på Copenhagen International Furniture Fair, hvor man selvfølgelig vil kunne se alle modellerne.

På messen vil man også kunne gå på besøg hos Bent Krogh, som har leveret eksklusive havemøbler i eg til terrassen i Operaens kantine, og hos Hansen og Sørensen, som har leveret stole og borde til foyeren.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062