23948sdkhjf

0405: Gamle kendinge i nye klæder

Artikel i Træ og Industri April 2005

Gamle kendinge i nye klæder

Kilde: Træ og Industri, april 2005.
Af Kaj Hansen Træ og Industri

”Syveren” har fået søskende, kontorstolen har fået nye former, og Korsør Havns gamle bolværk er blevet til smukke borde, bænke og badeværelsesmøbler. Alle de nye indpakninger kan ses på Copenhagen International Furniture Fair i Bella Center 19.-22. maj.

Efter i 40 år at have lagt ryg til Storebæltsfærgerne, måtte Korsør hav-neanlæg i 1998 lade livet. Men her ender historien ikke. For ligesom færgerne fik også havnens bolværk en ekstra chance i nye omgivelser.

Carsten Thor, dengang servicetekniker – i dag designer, så nemlig muligheder i det gamle træ, som var hærdet af både vind, vejr og ha-vet selv.

Kort tid efter begyndte han under navnet Thors Design at omdanne det hårde vestafrikanske azobétræ til smukke træfliser. I dag er sortimen-tet udvidet med alt fra borde, stole og bænkesæt til olielamper, både-broer og hele terrasser.

- Jeg kan ikke tegne på papir, men jeg har billeder i hovedet, som jeg så kan få frem på værkstedet. Efter mange års maskinerfaring ved jeg, hvad der kan lade sig gøre, og jeg designer med udgangspunkt i træets skønhed, fortæller Carsten Thor, som glæder sig til at vise sit arbejde frem på møbelmessen i Bella Center.

Udover det smukke design og den sjove historie kan købere af Thors Design også glæde sig over, at møblerne ikke kræver nogen form for vedligeholdelse. Træet bliver kun smukkere med årene.

Nye gamle stole
Flere andre udstillere på Copenhagen International Furniture Fair gør deres for at give bestående ting et nyt udtryk.
Det gælder blandt andet Fritz Hansen, som har fornyet én af Arne Ja-cobsens klassikere. Stolen med modelnummeret 3107 – bedre kendt som ”Syveren” – har i anledning af sit 50-års jubilæum i år fået både en lille- og en storebror.
Børnene kan nu få deres helt eget tidløse og samtidig trendy møble-ment med den nyintroducerede Syver i ¾ af dens oprindelige størrelse.

Samtidig kan de voksne komme højt til vejrs på de nye barstole, som har samme former som klassikeren – blot lidt længere ben.

Udover de nye faconer kan man på messen også opleve den oprindeli-ge Syver i 11 nye farver samt tre nye overflader – højglanslak, mørk-bejdset eg og randsyet læder.

Copenhagen International Furniture Fair kan også præsentere en Danmarkspremiere. Interstuhl har med stolen Silver designet sig ud af den traditionelle kontorstols jernkonstruktion og de dertil hørende justeringspinde under sædet. Hamborgs toparkitekt Hadi Teherani har i stedet formet en elegant kontorstol i aluminium, med transparente hjul og alle justeringsele-menter integreret i designet. Han kalder selv Silver for ”den første stol i det 21. århundrede”.

Alt det nye kan opleves på Copenhagen International Fashion Fair 19.-22. maj, hvor målet på 300 udstillere allerede er passeret.

Messens sidste dag er traditionen tro åben for publikum – ikke kun fagfolket.
Denne dag vil dørene være åbne fra 9-16, og entreen vil være 70 kro-ner.
Læs mere på www.furniturefair.dk

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172