23948sdkhjf

Møbelsnedker runder skarpt hjørne

Hos Møbelsnedkeri Kjeldtoft blev eksemplar nummer 500 af bordet ”Koto” i sidste måned afsendt fra værkstedet i Årslev ved Århus.
Snedkermester Gert Kjeldtoft havde oprindeligt en forventning om, at bord nummer 500 ville blive fremstillet i sommeren 2008.

Krisen har imidlertid forsinket processen, men i april blev eksemplar nummer 500 så endelig afsendt som led i en ordre til et dansk gods.

Salg tog fart fra 2003
Det første Koto-bord så dagens lys i slutningen af 1980’erne, hvor det blev præsenteret på én af de sidste møbelmesser i Herning:

- I årene derefter solgte vi sporadisk et bord her og der, men i 2003 gik vi på møbelmesse i København og fik hurtigt et fornuftigt forhandlernet, som vores agent Aage Voigt byggede op i Danmark. Enkelte borde er gået til Sverige, USA og Grønland, siger Gert Kjeldtoft ifølge danishfurniture.dk.

Han fortæller, at virksomheden flere gange har leveret ”Koto”-borde til kontraktopgaver, og det har talt godt i regnskabet. En pæn del af de 500 borde står således i kantinerne hos FIH, Dansk Standard og i Carlsbergs besøgscenter. Bordene er nummererede, men talrækken er dog ikke helt præcis:

- Da vi fik bestilling på et bord til Preben Elkjær, blev vi på værkstedet enige om at give det nummer 10. Det var vores lille hyldest til en stor boldkunstner, fortæller Gert Kjeldtoft.
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.078