23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Det er den danske velfærd, der er på spil!

Nyeste tal fra Danmarks Statistik viser, at vi i august i år slog rekord i antallet af beskæftigede i Danmark. Det er positivt at beskæftigelsesniveauet er så højt, men det vidner om, at vi snart når kapacitetsgrænsen for dansk arbejdskraft.

Derfor er det vigtigere end aldrig før, at politikerne på Christiansborg bliver enige om at øge arbejdsudbuddet i Danmark. Dette kunne f.eks. gøres ved at gøre det nemmere for erhvervslivet at tiltrække udenlandsk arbejdskraft.

- Når vi nu har et så højt beskæftigelsesniveau i Danmark er det ærgerligt, at partierne på Christiansborg ikke kan blive enige om, at føre den realpolitik, som er nødvendig for den danske økonomi og det danske erhvervsliv. Vi skal have nem adgang til udenlandsk arbejdskraft, for at fortsætte opsvinget så længe som muligt. Siger adm. direktør Palle Thomsen, Danske Byggecentre.

Virksomheder må sige nej til arbejde
Flere og flere virksomheder, især i byggebranchen, må sige nej tak til arbejde, fordi de mangler arbejdskraft for at følge med efterspørgslen.

Regeringen kom i starten af oktober med forslag til at styrke rekrutteringen af udenlandsk arbejdskraft, og dermed arbejdsudbuddet, men bl.a. forslaget om at sænke beløbsgrænsen for borgere, fra 12 udvalgte lande blev hurtigt skudt i sænk af Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti.

- Alle erhvervsdrivende vil jo gerne tage de ordrer der er, og derfor er det da ikke sjovt at sige nej til arbejde gang på gang, fordi man ikke har den nødvendige arbejdskraft til rådighed. Det er jo ekstra penge direkte ned i statskassen, som man siger nej til, siger Palle Thomsen.

Mindre skat og reformer kan også øge arbejdsudbuddet
Når politikerne ikke kan blive enige om at tiltrække udenlandsk arbejdskraft til erhvervslivet, så findes der andre metoder til at øge arbejdsudbuddet. Hos Danske Byggecentre er vi fortaler for skattelettelser, herunder topskattelettelser. Det vil give det arbejdende folk større lyst til at arbejde lidt mere, og dermed øge arbejdsudbuddet.

Denne metode har der dog ikke været flertal for i den nuværende regeringsperiode. Større reformer, der kan holde seniorerne længere på arbejdsmarkedet, når vi bliver ældre og ældre, kan også hjælpe med at øge arbejdsudbuddet, men det har der heller ikke kunne skaffes politisk flertal til.

Politikerne må indse, at der ikke er nok danskere, man kan trække fra offentlig forsørgelse ud på arbejdsmarkedet for at indfri erhvervslivets efterspørgsel efter arbejdskraft. Der er brug for større reformer eller en nemmere adgang for udenlandsk arbejdskraft.

- Vi er inde i en god tid for dansk økonomi i øjeblikket, det er lige præcis nu der skal gøres noget for at øge arbejdsudbuddet og holde opsvinget kørende. Derfor er det ærgerligt, at nogle politikere ikke vil indse, at det er væksten samt virksomhedernes og medarbejdernes skattebetalinger, der skal betale den danske velfærd, som de så gerne vil dele ud af. De kan hverken blive enige om at tiltrække udenlandsk arbejdskraft, eller gennemføre reformer, der øger arbejdsudbuddet, hvilke muligheder er der snart tilbage til et erhvervsliv, der skriger på arbejdskraft? Udtaler Palle Thomsen.

Yderligere information:
Adm. direktør Palle Thomsen, Danske Byggecentre, tlf. 45 80 78 77, pt@bdb.dk

 

Danske Byggecentre
Egebækvej 98
2850 Nærum
Rudersdal Kommune
Danmark
CVR nummer: DK84870714
P nummer: 1002705928

Send til en kollega

0.031