23948sdkhjf

Leverer du til lande, der kræver plantesundhedscertifikat/Phytosanitary Certificate?

| Medlemsnyhed | Indrykket af Furn-tech│Dansk Møbelkontrol

En række lande kræver plantesundhedscertifikat/Phytosanitary Certificate, og blandt disse lande er f.eks. Indien.

En række lande kræver plantesundhedscertifikat/Phytosanitary Certificate, og blandt disse lande er f.eks. Indien.

Signe Henriksen, Landbrugsstyrelsen under Miljø- og Fødevareministeriet, oplyser at møbler er omfattet af kravet.

Hun siger desuden: ”Der findes ikke en samlet liste, da det er op til hvert enkelt land at bestemme hvilke forsendelser, som skal følges af et plantesundhedscertifikat ved import.

På IPPC’s hjemmeside – klik hér –  har de fleste lande dog uploadet deres plantesundhedsmæssige importlovgivning.

Jeg vil umiddelbart anbefale møbeleksporterende virksomheder altid at kontakter deres kunde i importlandet og beder dem undersøge, om der i landet stilles krav til, at forsendelsen følges af et plantesundhedscertifikat.”

Møbeleksportører, som ønsker at få udstedt plantesundhedscertifikat (phytosanitary certificate) skal være registreret som eksportør hos Landbrugsstyrelsen.

Dette koster et årligt registreringsgebyr på 3.812 kr., og anmodning udstedelse heraf sendes til sundhedfroe@lbst.dk

På Landbrugsstyrelsens hjemmeside – klik hér –  kan du finde registreringsblanket samt bestillingsblanket til plantesundhedscertifikat og vejledning til hvordan den udfyldes.

Der skal desuden udstedes et certifikat på hver forsendelse til en pris af ca. kr. 400,- uanset ordrestørrelse. Der skal ikke foretages fysisk kontrol af færdige møbler i forbindelse med udstedelse af certifikater, som der skal ved eksport af planter og frø.


Kommentarer

Eva Christensen
Hej. Jeg er pensionist og har en hobby hvor jeg laver små nisser af træ/ tynde stammer og grene med bark. Jeg skal til England og udstille (og måske og så saelge...)på Woolfest i Cockermouth og vil gerne sende mine figurer derover til B&B-værtinden inden jeg selv tager flyet til Glasgow og tog til Workington. Behøver jeg Phytosanitary report? Hilsen Eva Christensen, +45 5052 1876, Piskesmaeldet 10, 1.mf, 3000 Helsingor. eva-ch@vapnet.dk

Eva Christensen
Jeg har lige en ekstra kommentar: Jeg er ikke registreret som firma, men sælger indimellem på små julemarkeder i DK og har en gang før haft en stand på Woolfest, i Cockermouth, hvor jeg kun solgte uldne dukker. Mvh Eva Christensen

Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Furn-tech│Dansk Møbelkontrol

Runetoften 14,1
8210 Aarhus V
Danmark
Furn-tech│Dansk Møbelkontrol

Send til en kollega

0.103