23948sdkhjf

Tegnestuen lenschow & pihlmann vinder Danish Wood Award 2018

| Medlemsnyhed | Indrykket af Træinformation

Den 27. september 2018 blev vinderen af Danish Wood Award 2018 afsløret. Prisen gik til arkitekterne Kim Lenschow Andersen og Søren Thirup Pihlmann, der var nomineret sammen med Dorte Mandrup og einrum arkitekter.

Når nyt spiller sammen med det gamle i videreførelsen af kulturarv
Med Studielandsbyen i Viby J viser lenschow & pihlmann, hvordan et stykke forladt arkitektonisk kulturarv kan vækkes til live på fineste vis med en uhøjtidelig restaureringsstrategi og det rette materialevalg. Her bliver de oprindelige trækonstruktioner udnyttet, hvor nyt og gammelt spiller sammen på fornemste vis.

Plads til fordybelse i studierne
Når man ser tilbage på 1970’ernes studie- og kollegieboliger, er det ikke svært at forstå, at de brutale betonstrukturer kunne være svære at føle sig hjemme i og endda kunne skabe fremmedgørelse og anonymitet. Studielandsbyen er derimod et sympatisk og modigt projekt, hvor lenschow & pihlmann viser, hvordan man kan videreføre kulturarv og skabe studieboliger med fokus på fællesskab og plads til at fordybe sig i studierne samtidig.

De små værelser har hver en hems i træ, hvilket giver et velproportioneret rumforløb, der i samspil med de store vinduespartier bringer naturen ind, og gør boligen til en smuk oplevelse, hvor brugen af træet giver en udstråling af glød og varme.

”En rigdom af simple detaljer viser, i så ung en tegnestue, en særlig evne til at mestre hele den arkitektoniske proces, skabe værdi for samfundet og den enkelte investor. Alt på trods af økonomiske og funktionelle begrænsninger.”, udtaler Anna Maria Indrio fra priskomitéen. 

Særlige byrum opstår
Studielandsbyen består af 56 studieboliger og tager udgangspunkt i den gamle bindings-værksgård Søgaard fra 1677, der er omdannet til boliger og fælleshus. Omkring gårdens fire oprindelige længer er der opført nye længer, der også indeholder studieboliger. Placeringen af de nye længer skaber små opholdspladser, der fanger solens stråler, og ved hjælp af de træbeklædte gavle opstår der flere naturlige mødesteder, hvor de studerende kan dyrke det sociale fællesskab. Boligerne er placeret, så den åbne del vender ud mod naturen, og det mere lukkede indgangsparti vender ind mod de små stier mellem boligerne.

”Det er nemlig lige præcis denne særlige måde at placere de smalle boliger i simple længer, der forskubber sig lidt fra hinanden, og som har direkte reference til den tilfældighed der spiller ind i de eksisterende landsbyer. Det er her, der skabes de særlige byrum, som fascinerer når man færdes i bebyggelsen.”, fortæller Anna Maria Indrio.

Robuste materialer der matcher de eksisterende
Projektets unikke atmosfære opstår ved, at du som besøgende bliver i tvivl om, hvad der er nyt, og hvad der er transformeret af det eksisterende byggeri. Tegnestuen lenschow & pihlmann demonstrerer en meget stærk evne til at tage de rigtige materialevalg og har prioriteret robuste materialer, der taler sammen med den eksisterende gård.

> Læs mere om vinderprojektet på Træinfo.dk og download pressebilleder


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Træinformation

Lyngby Kirkestræde 14
2800 Kongens Lyngby
Danmark
Træinformation

Send til en kollega

0.218