23948sdkhjf

Borebilleangreb i møbler

| Medlemsnyhed | Indrykket af Protox ApS

Borebilleangreb i møbler kommer altid af fugt, men er møblet lakeret eller malet, så er løsningen ikke altid så nem.

Du kender det.

Loppefundet eller arvestykket - der var ikke lige plads til det i stuen, men det var for godt til at smide ud, eller sige nej til, så det røg lige på "depot" i garagen eller i kælderen, indtil der blev plads i stuen.

Nu er det så kommet frem til ære og værdighed i stuen, hvor alle kan se og beundre det spændende/sjove/værdifulde tilskud til inventaret. Men hvad er det, det drysser fra møblet, der kommer pludselig huller i overfladen og man kan måske være heldig at se insekter kravle rundt på møblet eller sværme i stuen.

Der er ingen tvivl - der er gået "orm" i arvestykket, og panikken breder sig.

For det første - det er sandsynligvis din egen skyld - uhensigtmæssig (for fugtig) opbevaring af træ i uopvarmede garager, kældre etc. er en invitation til borebilleangreb, og når man så bagefter flytter møblet ind i varmen og fortæller dyrene "at nu er det sommer", så gør de klar til at færdiggøre deres udvikling og ender med at gnave sig ud af træet som færdige flyvende insekter.

Hvad kan man gøre ved det.

Hvis møblet er ulakeret, så kan man behandle med Protox Insekt og få midlet til at trække ind i træet, men er det lakeret eller malet så er den eneste mulighed ofte at bruge insekternes udflyvningshuller som indgang, og ved hjælp af en injektionssprøjte og en kanyle at tilføre produktet "ind bag" lakoverfladen den vej.

Men husk altid når du bruger et godkendt træbeskyttelsesmiddel indendørs, at tænke på risikoen for at "forurene" dit indemiljø - altså ingen behandling af flader der kan komme i kontakt med fødevarer (bordplader, køkkenskabe etc.) og pas også på med overflader, hvor små børn kan tænkes at "fedte" rundt.

Læs mer på www.protox.dk


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Protox ApS

Fabriksvej 19
6000 Kolding
Danmark
Protox ApS

Billeder & videoer

RIMG0004

Send til en kollega

0.121