23948sdkhjf

Byens Ejendom afholder konferencen - Ringsted: De store projekter 4. oktober 2018

| Medlemsnyhed | Indrykket af Byens Ejendom ApS

Ringsted er den by på Sjælland, der oplever den procentvis største befolkningstilvækst. Befolkningen er steget med 263 procent siden 1926 og med 10 procent inden for de sidste 10 år. Udviklingen går dermed stærkere end i København.

Befolkningsprognoser spår, at Ringsted vokser med over 5.000 indbyggere de næste 10 år. I dag bor der 34.359 i kommunen. Det er kombinationen af en attraktiv beliggenhed og lave boligpriser, der danner baggrund for den kraftige befolkningstilvækst.

Ringsted Kommune er i gang med at se på nye udviklingsområder. Fire af udviklingsområderne ligger tæt på afkørsler og direkte ud til motorvej E20, hvor 40.000 bilister passerer dagligt. I Kærup Erhvervspark er der stadig ledig plads til nye virksomheder med byggeklare grunde på op til 40.000 kvm. Klosterparken er et nyt 47.000 kvm stort område mellem motorvejen og Ringsted Outlet. Området ligger 600 meter fra en motorvejstilkørsel. Kommunen er ved at udarbejde en helhedsplan for et nyt 1,2 millioner kvm stort erhvervsområde lige ved motorvej E20 ved Jordmodervej, som vil være oplagt for lager-, logistik-, produktions- og engrosvirksomheder. Ved Eventyrvej er 90.000 kvm af de i alt 120.000 kvm stadig ubebygget. Området ligger 800 meter fra en motorvejstilkørsel og her giver lokalplanen mulighed for lettere industri, engroshandel og detailhandel med særlig pladskrævende varegrupper.

Kommunen arbejder også på at udvikle Kasernegrunden til et nyt boligområde. Kasernegrunden dækker et område nord for Kaserne Parkvej og mellem Bataljonen og Delingen samt området syd for Kaserne Parkvej mellem Garnisonen og begge sider af Regimentet.

Med Ringstedbanen, den nye hurtigbaneforbindelse til 110 millioner kr., der er planlagt færdig i 2018, vil det blive muligt at komme til Købehavn på ca. 30 minutter samtidig med, at transporttiden til Odense og Jylland halveres. Forligskredsen bag den faste forbindelse over Femern Bælt indgik marts 2016 en politisk aftale, hvor tidsplanen for udbygning af de danske jernbaneanlæg i tilslutning til den faste forbindelse blev fastsat. Den nye Ringsted-Nykøbing Falster jernbanestrækning vil være udbygget i 2021 og elektrificeret i 2024. På sigt vil jernbaneanlæg for 6,8 milliarder mellem Ringsted og Rødby skabe en transportkorridor mellem Øresundsregionen og Hamborg i Tyskland. Det vil danne grobund for en konkurrencestærk region, der kan vokse frem til gavn for de omkringliggende byer, deriblandt Ringsted.

Byens Ejendom vurderer, at der skal bruges 12 milliarder kr på byudvikling i Ringsted over de næste ti år.

For fuld program og tilmeldig klik her

 

Medlemsnyhed

Indrykket af
Byens Ejendom ApS

Færgehavnsvej 35
2150 Nordhavn
Danmark
Byens Ejendom ApS

Send til en kollega

0.103