23948sdkhjf

Girls’ Day in Science: Gibotech inviterer pigerne indenfor i en verden af robotter.

| Medlemsnyhed | Indrykket af GIBOTECH A/S

Onsdag den 12. september åbner Gibotech dørene for piger, der er interesseret i robotter og robotteknologi. Håbet er, at de efter besøget bedre kan se sig selv i en ellers mandsdomineret verden.

Robotter er for alle, men mændene er klart i overtal hos Gibotech i Odense. Præcis ligesom de er på de tekniske og naturfaglige uddannelser, selvom pigerne faktisk samlet set er i overtal på de videregående uddannelser.

Selvom der stille og roligt er kommet flere kvinder ind på Datavej, er det stadig under 10% af medarbejderne, der er kvinder. Og der er flere, der må kigge langt efter det kvindelige køn. Der er simpelthen ikke en eneste kvinde i deres afdeling.

Virksomheden så da også gerne, at der var flere kvinder ansat.

- Vi vil rigtig gerne være med til at slå et slag for at få flere piger til at tage en uddannelse indenfor robotteknologi. Vi mangler kvalificeret arbejdskraft ligesom så mange andre af de odenseanske robotvirksomheder, så hvis vi kan åbne pigernes øjne for de mange muligheder, der er i branchen, så er vi klar til at ansætte dem, når de bliver færdige, lyder det fra Henrik Anker, CEO i Gibotech.

Kommer med en løsning

Når pigerne fra Holluf Pile-skolen kommer den 12. september, er de velforberedte. De har nemlig fået til opgave at lave en robotløsning til et helt konkret problem i ældreplejen som de selv har defineret. 

- Vi vil rigtig gerne have flere kvinder ind i vores verden, så vi synes, det er spændende at få lov til at vise dem, hvordan vores hverdag ser ud. Og så glæder vi os selvfølgelig til at se den løsning, de har fundet på, siger konstruktør Line Arenfeldt Andersen, der er en af de kvindelige medarbejdere hos GIbotech, der tager imod skolepigerne på onsdag. 

Girl’s Day in Science

Som samfund mangler vi flere, der tager uddannelser inden for IT, teknologi og naturvidenskab. Virksomhederne mangler medarbejdere med de kvalifikationer, og vi har derfor brug for, at pigerne også får interesse for området. I en verden der bliver stadig mere teknologisk funderet, har vi brug for flere, der både kan udvikle og betjene ny teknologi.

Derfor slår 38 virksomheder, science centre og uddannelsesinstitutioner over hele landet dørene op den 12. september for mellem 1500 og 1800 piger fra grundskoler og gymnasier på Tektankens nationale kampagnedag, Girls’ Day In Science.

- Hvis vi skal inspirere flere piger til at vælge en fremtid med IT, teknologi og naturvidenskab, så er det vigtigt, at de møder kvindelige rollemodeller, som kan fortælle om deres valg af uddannelse og job. Vi er glade for, at så mange bakker op om Girls’ Day in Science og åbner dørene for pigerne, siger Nanna Seidelin, direktør i Naturvidenskabernes Hus.

Se alle arrangører på www.tektanken.dk. Sortér på Girls Day in Science under Events.

Kontakt: Henrik Anker, CEO, Gibotech, ha@gibotech.dk, 20 66 35 08.


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
GIBOTECH A/S

Datavej 15
5220 Odense SØ
Danmark
GIBOTECH A/S

Billeder & videoer

Send til en kollega

0.111