23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Dansk offshorevindarrangement i sommeren 2018

Eksportrådet i Nordamerika og Offshoreenergy.dk

I forlængelse af danske virksomheders stigende interesse i den hurtigvoksende offshorevindsektor på det nordamerikanske marked afholder Eksportrådet i Nordamerika et offshorevindarrangement i sommeren 2018 i samarbejde med Offshoreenergy.dk. Arrangementet er målrettet danske virksomheder inden for offshorevind med interesse i at fremme udviklingen af deres forsyningskæde i de nordøstlige stater via samarbejde med amerikanske virksomheder.

Interessen for offshorevindsektoren fremstod tydeligt i sidste uge, da Eksportrådet i Nordamerika afholdt to velbesøgte arrangementer: et industrifokuseret supply chain-møde i New York, samt det politiskorienterede Champions of Wind i Kongressen i Washington D.C. Et industrifokuseret vindarrangement er derfor et naturligt næste skridt set i lyset af den industrielle interesse, der blev fremhævet i disse arrangementer. Danmarks ambassadør til USA, Lars Gert Lose, udtaler:

”Der er en pipeline på 25 gigawatts for offshorevindprojekter ud for den amerikanske og canadiske kyst. Heraf ligger 15 gigawatt placeret i tolv kommercielle områder, som allerede er bevilliget til otte stater på den amerikanske nordøstkyst. En power purchase agreement er allerede blevet tildelt i Maryland, og der vil komme flere i Massachusetts og muligvis New York i 2018.”

Eksportrådet i Nordamerika og Offshorenergy.dk har tidligere arbejdet tæt sammen om amerikanske offshorevindprojekter i opbygningen af et supply chain-samarbejde mellem nordamerikanske og danske virksomheder. Arrangementet i sommeren 2018 vil have et lignende formål med henblik på at videreudvikle det transatlantiske forretningssamarbejde.

Glenda Napier, administrerende direktør hos Offshoreenergy.dk, tilføjer

”Den amerikanske offshorevindindustri er i rivende udvikling, og Danmark har offshorevirksomheder i verdensklasse, som er ivrige efter at arbejde sammen med nordamerikanske partnere. Derfor giver det god mening for Eksportrådet at videreudvikle dette initiativ, og jeg ser frem til at se denne vision blive til virkelighed”.

Eksportrådet vil i de kommende måneder fortsætte samarbejdet med Offshoreenergy.dk for at fastlægge detaljer omkring tidspunkt, hvilke danske virksomheder der skal involveres, hvilke amerikanske virksomheder og stater, der skal aflægges besøg hos, med videre.

 

                                                          ________________

 

Hvis du er en dansk eller nordamerikanske virksomhed, der gerne vil deltage i dette arrangement, eller har yderligere spørgsmål, kontakt:

The Trade Council of Denmark – Wind Energy Advisory

Kontakt:  James Glennie (jamgle@um.dk) 

Telefon: +1 (312) 785-1165 

 

Udenrigsministeriet - The Trade Council
Asiatisk Plads 2
1448 København K
Københavns Kommune
Danmark
CVR nummer: DK43271911
P nummer: 1003388448

Kontaktperson

CLP
Celine Leonhard Poulsen
celpou@um.dk

Send til en kollega

0.047