23948sdkhjf

Nyudviklet lim lever op til udenlandske standarder

| Medlemsnyhed | Indrykket af PKI Supply A/S

Hos PKI Supply har vi et stort fokus på at mindske brugen af formaldehyd i eksempelvis limning af parketgulve og møbler.

Den nyudviklede urealim, ProFect®2702, indeholder så lav en koncentration af formaldehyd, at limen lever op til både europæiske, californiske og japanske krav.

Det betyder, at slutprodukterne i sidste ende kan opnå de eftertragtede miljømærkninger som Svanemærket og EU-Blomsten, da afgasningen af formaldehyd er meget begrænset eller slet ikke til stede.

– Møbler bliver gennemtestet for formaldehyd. Vores produkter lever både op til de europæiske krav, men også til de californiske og japanske krav, som er endnu skrappere. Det betyder, at vores kunder ikke er begrænset til kun at levere til EU-markedet, men derimod kan bruge vores lim i hele verden. Det er en stor fordel for vores kunder, men også for kundernes kunder i sidste ende, siger Rasmus Nielsen, kemiingeniør og teknisk chef hos PKI Supply.

ProFect®2702 er samtidig lettere at arbejde med i produktionen, da den ikke er mærkningspligtig. Den lave koncentration af formaldehyd går samtidig ikke ud over limens kvalitet, som fortsat matcher standard-produktet og tilmed er bedre i nogle tilfælde.

– Det er vores egen overbevisning, at produktet er det bedste på markedet. Der er en virkelig høj styrke i limfugen, en god vandbestandighed og i det hele taget et rigtigt godt produkt, siger Rasmus Nielsen.

Urealimene bliver produceret hos BASF i Tyskland, mens vi selv producerer alle hærdere hos PKI Supply i Fredericia. Hærderne bliver skræddersyet til kundens krav, og dermed skaber man et helt unikt limsystem.

– Valget af den rigtige type lim til f.eks. parketgulve eller møbler er ekstremt vigtigt, og derfor arbejder vi hele tiden på at gøre limen bedre for vores kunder. Vi er stolte af, at vi i dag kan levere en lim med under 0,1 procent formaldehyd i, siger Rasmus Nielsen.

– Efter min overbevisning, vil vi ikke blive ved med at bruge formaldehyd i vores lim i fremtiden. Der findes mange alternativer i øjeblikket, men endnu ingen som er attraktive både økonomisk og teknologisk for kunderne. Jeg tror dog på, at vi om 5-10 år kan udvikle lim helt uden formaldehyd, siger Rasmus Nielsen.

 ProFect®2702 bruges i et mix med en af de specielle hærdere til hhv. finering, fremstilling af parketgulv og indvendige døre, formspænd og limning af massivt træ.


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
PKI Supply A/S

Københavnsvej 220
4600 Køge
Danmark
PKI Supply A/S

Send til en kollega

0.157