23948sdkhjf

Nordmark fik store energibesparelser i bygninger

| Medlemsnyhed | Indrykket af Dansk Energirådgivning A/S

Nordmark har samarbejdet med Dansk Energirådgivning siden 2010 om flere energispareprojekter – senest ved energioptimering af en ny produktionshal.

KUNDE
Nordmark

PROJEKT
Energioptimering af ny produktionshal

Nordmark er specialister i bearbejdning af store stålemner og CNC-fræsning. Virksomheden fremstiller blandt andet store stålemner til vindmølleindustrien.

Siden 2010 har Nordmark haft et løbende samarbejde med Dansk Energirådgivning i form af flere forskellige energispareprojekter, som har skaffet virksomheden gode tilskud til dens energibesparende investeringer.

»Vi var ikke selv opmærksom på muligheden for at få tilskud, da vi skulle bygge en ny produktionshal i 2010, men med hjælp fra Dansk Energirådgivning fik vi et godt tilskud til vores investering,« siger Michael Jacobsen, produktionschef hos Nordmark, der har produktion på adresser i Sæby, Skagen og Hedensted.

Det seneste samarbejde mellem Nordmark og Dansk Energirådgivning tager udgangspunkt i en ny produktionshal i Sæby, hvor der er installeret ny procesventilation, lufttæpper ved porte, ny energioptimeret opvarmning, ny lysinstallation (LED) og ny trykluftkompressor.

Produktionen hos Nordmark kører i fireholdskift 6 x 24 timer om ugen, så der løber hurtigt mange driftstimer på de energiforbrugende anlæg, blandt andet belysning.

»Med hjælp fra Dansk Energirådgivning har vi fået tilskud til at skifte vores belysning, selv om den kun var seks år gammel. Med ny LED-teknologi giver det en god tilbagebetalingstid, når man har så mange driftstimer, som vi har. Dansk Energirådgivning kender de nye energiteknologier og kan lave beregningerne på den rigtige måde,« siger Michael Jacobsen.

»Vi kan også godt lide deres forretningsmodel. Der bliver kun lavet projekter, som begge parter får noget ud af, og det sikrer et godt samarbejde,« siger han videre.

Ud over tilskud til investeringerne får Nordmark glæde af energibesparelserne fra dag 1.
»Med nye, energioptimale løsninger får vi gevinsten med det samme, så vi hver måned sparer på vores driftsudgifter. I vores gamle bygning havde vi varmeudgifter for 700.000 kr. årligt. Nu har vi fået en ny og større bygning, hvor varmeudgiften er kommet ned på 250.000 kr. Det betyder meget for vores økonomi,« siger Michael Jacobsen, som har anbefalet Dansk Energirådgivning til flere andre virksomheder.

»Det arbejde, som Dansk Energirådgivning udfører for os, har vi hverken tiden eller kompetencen til selv at udføre. Hvis ikke de hjalp os, er det ikke sikkert, vi ville have fået tilskud til alle vores projekter, og så var de måske ikke blevet til noget. Så for os er det meget vigtigt at have en professionel partner med forstand på energitilskud,« siger Michael Jacobsen.

NYT ANLÆG
Ny ventilation, lufttæpper, opvarmning, belysning og trykluftkompressor

FÅ FLERE DETALJER
Kontakt os og få alt at vide om dette projekt. Vi vil også meget gerne fortælle dig om mulighederne for at få tilskud til energioptimering og -omlægning i netop din virksomhed.

 

Facts om Dansk Energirådgivning

BAGGRUND
Dansk Energirådgivning blev startet som enkeltmandsvirksomhed af Lars Waage Pedersen i marts 2007. Lars har lige fra begyndelsen haft fokus på at arbejde tæt sammen med industri- og landbrugskunder samt offentlige institutioner om at bruge de muligheder, som tilskudsordningen til energibesparelser giver – og siden er endnu flere tilskudsmuligheder kommet til. I 2010 blev virksomheden ændret til et A/S, da medejerkredsen blev udvidet. Siden er flere professionelle bestyrelsesmedlemmer trådt til sammen med en professionel ledelse. Medarbejderstaben udvides ligeledes løbende.

VÆRDIER
Vi brænder for at lave gode energioptimeringsprojekter og finde løsninger, der virker. Det er afgørende for os at holde, hvad vi lover. Således er ordene ’troværdig’, ’passioneret’ og ’værdiskabende’ grundlaget for vores måde at arbejde på, internt såvel som i forhold til kunder og samarbejdspartnere.

EKSPERTISE
Via løbende uddannelse og vidensdeling sikrer vi den ekspertise og nødvendige know-how, der skal til for at lokalisere og arbejde med potentielle energioptimeringsprojekter i enhver virksomhed. Dansk Energirådgivning A/S er ISO 9001-certificeret.

Læs mere om Dansk Energirådgivning på vores hjemmeside.


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Dansk Energirådgivning A/S

Glarmestervej 18B
8600 Silkeborg
Danmark
Dansk Energirådgivning A/S

Send til en kollega

0.063