23948sdkhjf

Nordisk Perlite bruger overskudsvarme som fjernvarme!

| Medlemsnyhed | Indrykket af Dansk Energirådgivning A/S

Nordisk Perlite leverer årligt overskudsvarme svarende til 485 parcelhuses forbrug af fjernvarme.

KUNDE
Nordisk Perlite

PROJEKT
Varmegenvinding til fjernvarme

Perlite er et vulkansk stenmateriale, som ved opvarmning udvider sig og efterfølgende kan anvendes til en række forskellige formål, heriblandt bygningsisolering, filtrering og erstatningsjord ved industriel planteproduktion.

Nordisk Perlite er specialister i at forarbejde perlite til granulat til disse formål. Selve forarbejdningen af perlite sker ved en varmebehandling i naturgasfyrede kedler, hvor perlitten opvarmes til cirka 1.100 grader celsius.

I afkølingsprocessen skabes en stor mængde overskudsvarme, som Nordisk Perlite sælger til Hillerød Forsyning, der har lagt 2 km fjernvarmeledning til virksomheden. Samtidig har virksomheden etableret i varmevekslere i samarbejde med Dansk Energirådgivning.

»Det var Dansk Energirådgivning, som gjorde det klart for os, at der var et stort potentiale i at sælge overskudsvarmen fra vores produktion, så vi på den måde bliver kompenseret for en del af de afgifter, vi betaler for vores naturgas,« siger direktør Niels Knudsen, Nordisk Perlite.

Tidligere blev overskudsvarmen lukket ud til fuglene, men i dag sendes 8,3 millioner kWh per år til Hillerød Forsyning – svarende til cirka 485 husstandes fjernvarmeforbrug.

Nordisk Perlite har nu opsat sin anden proceslinje, som skal producere Perlite Micro Bobler, der er et nyt produkt. Denne nye produktionslinje vil øge mængden af overskudsvarme fra virksomheden.

»Vores samarbejde med Dansk Energirådgivning har omfattet både teknisk rådgivning, da varmegenvindingen skulle etableres, og de har også stået for hele processen med at sælge vores energibesparelse, så vi har fået et tilskud til vores investering. Det har de klaret meget konstruktivt hele vejen igennem,« siger Niels Knudsen.

Nordisk Perlite er den eneste perlite-producent i verden, som sælger sin overskudsvarme og er dermed blevet en ”grøn” producent af perlite.

»Hvis ikke Dansk Energirådgivning havde været med i processen, er det ikke sikkert, vi var blevet leverandør af overskudsvarme. Vores kerneforretning er perlite, og vi har kun investeret i at kunne levere overskudsvarme, fordi vi har fået et tilskud, og fordi vi forventer, at salget af overskudsvarme bliver en fornuftig forretning, når investeringen er betalt,« siger Niels Knudsen.

NYT ANLÆG
Varmevekslere + 2 km fjernvarmeledning

FÅ FLERE DETALJER
Kontakt os og få alt at vide om dette projekt. Vi vil også meget gerne fortælle dig om mulighederne for at få tilskud til energioptimering og -omlægning i netop din virksomhed.

 

Facts om Dansk Energirådgivning

BAGGRUND
Dansk Energirådgivning blev startet som enkeltmandsvirksomhed af Lars Waage Pedersen i marts 2007. Lars har lige fra begyndelsen haft fokus på at arbejde tæt sammen med industri- og landbrugskunder samt offentlige institutioner om at bruge de muligheder, som tilskudsordningen til energibesparelser giver – og siden er endnu flere tilskudsmuligheder kommet til. I 2010 blev virksomheden ændret til et A/S, da medejerkredsen blev udvidet. Siden er flere professionelle bestyrelsesmedlemmer trådt til sammen med en professionel ledelse. Medarbejderstaben udvides ligeledes løbende.

VÆRDIER
Vi brænder for at lave gode energioptimeringsprojekter og finde løsninger, der virker. Det er afgørende for os at holde, hvad vi lover. Således er ordene ’troværdig’, ’passioneret’ og ’værdiskabende’ grundlaget for vores måde at arbejde på, internt såvel som i forhold til kunder og samarbejdspartnere.

EKSPERTISE
Via løbende uddannelse og vidensdeling sikrer vi den ekspertise og nødvendige know-how, der skal til for at lokalisere og arbejde med potentielle energioptimeringsprojekter i enhver virksomhed. Dansk Energirådgivning A/S er ISO 9001-certificeret.

Læs mere om Dansk Energirådgivning på vores hjemmeside.


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Dansk Energirådgivning A/S

Glarmestervej 18B
8600 Silkeborg
Danmark
Dansk Energirådgivning A/S

Send til en kollega

0.125