23948sdkhjf

Fra naturgas til jordvarme og varmepumper

| Medlemsnyhed | Indrykket af Dansk Energirådgivning A/S

Tidligere blev Vorbasse Fritidscenter opvarmet af seks gasfyr med en kapacitet på i alt 290 kW. I dag er gasfyrene afløst af to 84 kW jordvarmepumper. CO2-reduktionen er beregnet til 143 ton.

KUNDE
Vorbasse Fritidscenter

PROJEKT
Udskiftning af seks naturgaskedler på i alt 290 kW

NYT ANLÆG
Jordvarme + to 84 kW varmepumper

FÅ FLERE DETALJER
Kontakt os og få alt at vide om dette projekt. Vi vil også meget gerne fortælle dig om mulighederne for at få tilskud til energioptimering og -omlægning i netop dinvirksomhed.

»Billund Kommune, som driver Vorbasse Fritidscenter, har et ønske om at fremme grønne energitiltag. Det er baggrunden for, at vi har skiftet fra naturgas til eldrevne varmepumper baseret på jordvarme,« siger Henrik Langhoff, projektleder i Billund Kommune.
 
»Varmepumper er en godt afprøvet teknologi med dokumenteret lang levetid. Det samme gælder jordvarmeslanger,« siger han videre.
 
Konverteringen fra naturgas til varmepumper er sket i samarbejde med Dansk Energirådgivning.
 
Ud over beregninger af energibesparelser og tilskud ved en konvertering til varmepumper har Dansk Energirådgivning også hjulpet kommunen med at sikre, at de valgte varmepumper kunne dække varmebehovet i fritidscentret.
 
Efter en indkøringsperiode er erfaringerne fra Vorbasse Fritidscenter, at de selvregulerende varmepumper kører, som de skal.
 
Dansk Energirådgivning har beregnet en årlig besparelse på 674.000 kWh ved konverteringen til varmepumper - medregnet varmegenvinding fra fritidscentrets svømmehal.  Det har været muligt at gange med 1,5 i beregningen af tilskuddet, der således er baseret på cirka 1 million kWh. Det svarer til, at kommunen har fået cirka 20 procent af sin investering i tilskud. Tilbagebetalingstiden er beregnet til cirka fem år.
 
»Vi arbejder stadig på at nå hele den beregnede besparelse, da der er nogle eksterne faktorer som gaspriser og elpriser, der spiller ind på regnestykket. Desuden går der endnu lidt tid, inden jorden omkring varmeslangerne er helt på plads, men på sigt forventer vi stadig at nå de beregnede besparelser,« siger Henrik Langhoff.
 
»Samarbejdet med Dansk Energirådgivning har været rigtig godt,« siger han videre.
 
Konverteringen til varmepumper vil beregnet medføre en CO2-reduktion på 143 ton ved elimineringen af naturgas til opvarmning.

Se flere eksempler på energispareprojekter på vores hjemmeside


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Dansk Energirådgivning A/S

Glarmestervej 18B
8600 Silkeborg
Danmark
Dansk Energirådgivning A/S

Send til en kollega

0.172