23948sdkhjf

Rybjerg Biogas udnytter sine biomasseressourcer til en endnu større energiproduktion!

| Medlemsnyhed | Indrykket af Dansk Energirådgivning A/S

Rybjerg Biogas I/S har etableret et stort nyt biogasanlæg som leverer opgraderet biogas til naturgasnettet – med hjælp fra Dansk Energirådgivning.

KUNDE
Rybjerg Biogas I/S

PROJEKT
Biogasproduktion

Som landbrug er det oplagt at udnytte de biomasseressourcer, man allerede råder over, til energiproduktion. Sådan lyder det fra Jens Christensen, der driver både landbruget Ny Rybjerggaard ved Roslev og biogasselskabet Rybjerg Biogas I/S.

»Vi har produceret biogas i flere år og med en gasmotor lavet el og varme. Varmen har vi selv brugt på vores gårde, mens elektriciteten er blevet solgt. Men vi vil gerne udnytte vores biomasse til en endnu større energiproduktion. Både for at blive et mere miljøvenligt landbrug, men selvfølgelig også af forretningsmæssige grunde,« fortæller Jens Christensen om baggrunden for etableringen af et nyt stort biogasanlæg, som årligt skal levere 4,4 millioner m³ metan til HMN’s naturgasnet ved hjælp af et opgraderingsanlæg.

Det nye, store biogasanlæg er etableret i tæt samarbejde med Dansk Energirådgivning og Dansk Biogasrådgivning. Anlægget skal udnytte biomasse i form af restprodukter fra 800 hektar landbrugsjord. Anlægget begyndte at levere gas til HMN i februar 2016, og det første års drift tegner godt for fremtiden.

»Vi leverer den mængde metan, vi skal. Så alle de beregninger, som Dansk Energirådgivning og Dansk Biogasrådgivning har lavet for os, har holdt stik. Vi har selv stået for hele projektet, så det er meget vigtigt, at man har gode rådgivere, man kan stole på, og det har vi haft med de to sparringspartnere,« siger Jens Christensen.

Dansk Energirådgivning og Dansk Biogasrådgivning har til sammen leveret en række ydelser i forbindelse med det nye biogasanlæg: Energiberegninger, økonomi- og tilskudsberegninger, sammensætningen af biomasseblandingen til anlægget, dimensionering af anlægget, myndigheds- og miljøbehandling m.m. Efter idriftsættelsen udtager Dansk Biogasrådgivning prøver fra anlægget til analyse for at optimere og kvalitetssikre produktionen.

»Det var faktisk Dansk Energirådgivning, som gjorde os opmærksom på muligheden for få et tilskud til vores investering ved at sælge energibesparelsen. På den måde har vi fået et væsentlig bidrag til vores investering i det nye biogasanlæg. Det tilskud har været medvirkende til, at vi overhovedet har kastet os ud i så stor en investering, så på den måde har Dansk Energirådgivning været afgørende for, at det nye biogasanlæg overhovedet er blevet til noget,« siger Jens Christensen.

Han har efterfølgende anbefalet Dansk Energirådgivning til andre landmænd, som nu også er i gang med at etablere biogasanlæg.

NYT ANLÆG
Nyt biogasanlæg + opgraderingsanlæg til naturgasnet

FÅ FLERE DETALJER
Kontakt os og få alt at vide om dette projekt. Vi vil også meget gerne fortælle dig om mulighederne for at få tilskud til energioptimering og -omlægning i netop din virksomhed.

 

Facts om Dansk Energirådgivning

BAGGRUND
Dansk Energirådgivning blev startet som enkeltmandsvirksomhed af Lars Waage Pedersen i marts 2007. Lars har lige fra begyndelsen haft fokus på at arbejde tæt sammen med industri- og landbrugskunder samt offentlige institutioner om at bruge de muligheder, som tilskudsordningen til energibesparelser giver – og siden er endnu flere tilskudsmuligheder kommet til. I 2010 blev virksomheden ændret til et A/S, da medejerkredsen blev udvidet. Siden er flere professionelle bestyrelsesmedlemmer trådt til sammen med en professionel ledelse. Medarbejderstaben udvides ligeledes løbende.

VÆRDIER
Vi brænder for at lave gode energioptimeringsprojekter og finde løsninger, der virker. Det er afgørende for os at holde, hvad vi lover. Således er ordene ’troværdig’, ’passioneret’ og ’værdiskabende’ grundlaget for vores måde at arbejde på, internt såvel som i forhold til kunder og samarbejdspartnere.

EKSPERTISE
Via løbende uddannelse og vidensdeling sikrer vi den ekspertise og nødvendige know-how, der skal til for at lokalisere og arbejde med potentielle energioptimeringsprojekter i enhver virksomhed. Dansk Energirådgivning A/S er ISO 9001-certificeret.

Læs mere om Dansk Energirådgivning på vores hjemmeside.

 

Copyright: www.rybjerggaard.dk


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Dansk Energirådgivning A/S

Glarmestervej 18B
8600 Silkeborg
Danmark
Dansk Energirådgivning A/S

Send til en kollega

0.063