Debat på Building Green: Hvordan minimerer vi risici i den grønne omstilling af byggeri og anlæg?
Grøn omstilling betyder nye byggematerialer, der er mindre klimaskadelige, og det kan kræve nye måder at bygge på. Men hvem skal betale, hvis det går galt? Og hvordan minimerer vi risikoen, så vi i langt højere grad kan anvende nye materialer? Det diskuteres når Teknologisk Institut holder paneldebat på Building Green 2024.
Teknologisk Institut afholder paneldebatten ’Den grønne omstilling kræver minimal risiko – men hvordan?’ på Building Green 31. oktober kl. 11.45 i Forum, København.
Den økonomiske risiko er en tilbagevendende ”elefant i rummet” i den grønne omstilling af bygge- og anlægsbranchen. For hvem skal betale, hvis det går galt? Og hvordan kan vi overvinde den barriere, så vi i langt højere grad end i dag kan anvende nye materialer, uden at risikoen bliver alt for stor?
Kom med når vi snakker risiko i den grønne omstilling, og hvordan denne kan minimeres. Hvad skal der til? En fælles risikofond? Et fælles ansvar blandt aktørerne? Og kan vi rent faktisk teste og dokumentere os ud af alle problemerne? Og hvordan kan AI bringes i spil?
Panelet udgøres af:
- Direktør Mette Glavind, Teknologisk Institut
- Driftsdirektør Kathrine Birkemark, Byggeskadefonden
- Underdirektør Pia Holm Steffensen, Forsikring og Pension
- Projektchef Lennie Clausen, Realdania
- Direktør Henrik Garver, Foreningen af Rådgivende Ingeniører
Souschef Martha Katrine Sørensen, Teknologisk Institut, står for at føre panelet igennem debatten.
Mød Teknologisk Institut på Building Green
Til Building Green kan du også besøge Teknologisk Instituts stand og tage en snak med en stribe specialister inden for byggeri og anlæg, om, hvordan vi sammen kan rykke bygge -og anlægsbranchen til et ressourceforbrug inden for de planetære grænser.
Vi taler bl.a. om renovering og transformation, genbrug og genanvendelse, udvikling af mere bæredygtige byggematerialer, herunder biobaserede materialer, klima- og kystsikring, LCA og meget mere.