23948sdkhjf
Del siden
Annonce

AK Iversen vælger miljøet til!

AK Iversen er i rivende udvikling og har udvidet med en helt ny produktionshal, og eftersom de også vil være med på energioptimerings bølgen, så var det nærliggende at kigge på deres varmegenvinding

AK Iversen tænker på alle måder over deres miljømæssige aftryk, især i en tid hvor mængden af specialfremstillede plastdele er i rivende udvikling. De har investeret i 2 nye støbe maskiner og en ny produktionshal, hvor miljø selvfølgelig også skulle spille en stor rolle i produktionen. I forvejen gør AK Iversen rigtig mange ting for at nedbringe deres miljømæssige aftryk. F.eks. ved indkøb af maskiner og udstyr lægger de stor vægt på energi- og miljøhensyn.

Sprøjtestøbning kræver store vandmængder til afkøling af plastmaterialet under støbeprocessen. For at minimere vandforbruget recirkulere alt procesvand i et lukket kredsløb med tilhørende køleanlæg, som er konstrueret med varmegenindvinding. Så derfor var det nærliggende at den nye hal også skulle have disse hensyn. Det er der kommet endnu et energioptimeringsprojekt ud af! 


Vi startede med at tage ud og se virksomheden for at skabe den bedst mulige løsning for placering af det nye udsugning og indblæsningssystem. Løsningen blev at opsætte aggregatet på taget, men udsugning via emfang indbygget i maskinerne i hallen. På den måde sikrede vi maksimal opsamling af forureningen fra maskinen.
I loftet i hallen indblæses erstatningsluften gennem to store tekstil poser, som sikre stabile temperaturer for medarbejderne, året rundt.

Hos Technor laver vi flere og flere af disse løsninger, og vi ser stigende efterspørgsler på varmegenvindingsanlæg. Det er en positiv udvikling, da denne form for anlæg kun er til fordel for firmaet, medarbejderne og ikke mindst miljøet.

Du kan læse hele projektet som case story på vores hjemmeside lige her https://www.technor.dk/cases/kunde/akiversen-energi

Technor ApS
Sjællandsvej 22
9500 Hobro
Mariagerfjord Kommune
Danmark
CVR nummer: DK19962571
P nummer: 1004072010

Kontaktperson

MS
Mathias Sørensen
mhs@technor.dk

Send til en kollega

0.031