23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Er I klar til EUDR?

Hvis ikke, så er I absolut ikke alene, og det på trods af, at stort set alle i træbranchen vil blive berørt af EUDR forordningen, Den er jo rent faktisk trådt i kraft, og selvom små og mellemstore virksomheder først skal leve op til kravene i forordningen efter 30. juni 2025, så vil man skulle håndtere de krav, der stilles til de store virksomheder i forsyningskæden. Er I så heldige at bruge en løsning fra os i dag, så vil I automatisk blive opgraderet til kunne opfylde kravene inden 31. december 2024, som er den skarpe skæringsdato. Bruger I ikke vores løsning endnu, så er tiden måske moden til at udskifte jeres eksisterende løsning med et fremtidssikret og totalt integreret virksomhedssystem baseret på Microsoft Business Central med vores specialtilpasset løsning til træbranchen, som er udviklet til og i samarbejde med træbranchen igennem årtier. Udover EUDR kan vi naturligvis også håndtere certificeringer såsom FSC og PEFC. Hvis I vil vide mere, så afholder vi et webinar, hvor vi fortæller om, hvordan vores løsning til træbranchen bliver justeret til EUDR. Se mere herunder.

Principperne bag forordningen

Fra 1990 til 2020 blev et område større end EU tabt til skovrydning, 10 procent af dette tab vurderes at være forbundet med EU's forbrug. For at ændre denne bevægelse og bekæmpe klimaforandringer og tab af biodiversitet har man i EU netop vedtaget en forordning mod global skovrydning og skovforringelse, EU Deforestation-Free forordningen (EUDR). Forordningen blev offentliggjort i EU-tidende d. 9. juni 2023. Det betyder, at forordningen formelt træder i kraft den 30. juni 2023, 20 dage efter offentliggørelse. Store- og mellemstore virksomheder skal derfor leve op til kravene i forordningen d. 30. december 2024, 18 måneder efter ikrafttrædelse, mens mikro- og små virksomheder skal leve op til kravene fra d. 30. juni 2025, 24 måneder efter ikrafttrædelse.

Link til hele forordningen: klik her

Skovejere, savværker, andre træforarbejdningsvirksomheder og forhandlere, der markedsfører træprodukter i henhold til bilag 1 til EUDR (f.eks. rundtømmer, savet tømmer, træbaserede materialer osv.) betragtes som markedsdeltagere i henhold til EUDR og skal overholde følgende bestemmelser:

•Anvendelse af due-diligence-ordningen (DDS)
•Tilvejebringelse af oplysninger i EU's IT-system
•Inden produktet bringes i omsætning, skal der uploades en særskilt due-diligence-erklæring til EU-informationssystemet
•Referencenummer: operatøren modtager et nyt referencenummer fra EU-systemet og det skal angives i egen due-diligence-erklæring.
•Operatøren skal fremlægge relevante oplysninger videre i forsyningskæden, navnlig referencenumrene på due-diligence-erklæringerne.

Læs mere på vores hjemmeside her: EUDR

Tilmeld til webinar her: webinar

 

 

acadon AG
Königsberger Straße 115
47809 Krefeld
Tyskland
CVR nummer: DE216126577

Kontaktperson

Per Laurits Pedersen
+45 22620384 plp@acadon.dk

Send til en kollega

0.047