23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Tømrertip: Sådan forlænger du møblets livscyklus

Møbelindustrien kalder på bæredygtige løsninger og et større potentiale for genanvendelighed. Et lille beslag kan være nøglen til mere fleksible og fremtidssikrede møbler.

Har du først limet et stort møbel sammen, kan du være nødt til at ødelægge det, den dag det skal flyttes, eller hvis du vil skille dig af med det.
 
”Det er ærgerligt – og på ingen måde bæredygtigt – når gode møbler må splittes i atomer, fordi de ganske enkelt ikke kan komme ud ad døren i ét stykke. Derfor er der god grund til at tænke langsigtede løsninger ind tidligt i processen,” siger tømrer og salgskonsulent hos Häfele, Lasse Kjær.
 
Vil du forbedre virksomhedens LCA eller bidrage til en mere bæredygtig møbelindustri, er det værd at kigge konstruktionerne efter i sømmene. Blandt andet ved at gentænke genanvendelighedspotentialet i møbelsamlingerne.  

Clamex og Divario: Nøglen til genanvendelige løsninger

De demonterbare beslag fra Lamellos P-system, Clamex og Divario, gør det muligt at klargøre både små og store møbler eller konstruktioner på værkstedet, hvorefter de kan skilles ad til transporten. De fleksible beslag giver imidlertid flere fordele, slår Lasse Kjær fast.
 
”Hvis du skal bygge et stort møbel, er det helt klart en fordel, at du kan skille det ad. Dels fordi det letter logistikken, idet du kan fragte møblet på en mere optimal og sikker måde. Dels fordi det giver dig mere fleksibilitet i forhold til klargøring og slutmontering. Ud fra et langsigtet perspektiv er det dog ikke mindst en fordel, at møblet kan skilles ad uden at beskadige konstruktionen – uanset om du vil sælge det eller genanvende komponenterne i nye konstruktioner,” forklarer han og fortsætter:
 
”Når først du har limet, er der ingen vej tilbage. Du skal så at sige være sikker i din sag. Vælger du et demonterbart samlebeslag, fx Clamex eller Divario, kan du nemmere prøve ting af, tilpasse løsningen og efterjustere.”

Se også: Sådan laver du finurlige og udfordrende træsamlinger

Mere fleksibilitet med P-systemet

Lasses fleksible favoritter er at finde i Lamellos P-system, hvor Zeta P2-fræseren baner vejen for de smarte løsninger.
 
”Det særlige ved Zeta P2 er den måde, den fræser på. Når du trykker den i bund, laver den et lille hop, der skaber et spor, hvori beslagene nemt kan glides på plads. Skal du samle konstruktioner i skæve, ultratynde eller komplicerede vinkler, er der ganske enkelt ingen vej uden om Zeta P2-fræseren.”

Genialt coriantrick: Lasse tipper til smarte coriansamlinger

Bæredygtige møbelsamlinger – ganske enkelt

  • Smartere logistik: Pak møblet kompakt for bedre beskyttelse under transporten
  • Undgå at ødelægge møblet ved evt. flytning eller afskaffelse
  • Genanvend komponenter og materialer til nye løsninger
  • Undgå fejlmontering ved limning – tilpas med fleksible samlebeslag
  • Opnå mere effektive arbejdsgange med færre redskaber og værktøj

Vil du vide mere om Lamellos løsninger? Eller prøve Lamello i eget værksted? Så book en demo og find ud af, hvad Lamello kan gøre for dine arbejdsgange og projekter.

Kontakt Häfele

Häfele Danmark A/S
Elskjærbakken 3
7800 Skive
Skive Kommune
Danmark
CVR nummer: DK21287903
P nummer: 1004827547

Kontaktperson

Send til en kollega

0.047