23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Gode muligheder for danske fødevareløsninger og ekspertise

Côte d’Ivoire i Vestafrika er én af verdens hurtigst voksende økonomier med en vækstrate på 6 pct. i 2023. Med en voksende middelklasse, som efterspørger fødevarer af høj kvalitet, ser Côte d’Ivoire med stor interesse på danske løsninger og ekspertise.  I marts organiserede The Trade Council i Ghana, som også er ansvarlig for Côte d’Ivoire, sammen med Landbrug & Fødevarer en erhvervsdelegation til Côte d’Ivoire med danske virksomheder fra fødevare- og landbrugssektoren.

Den danske ambassadør Tom Nørring åbnede et dansk-ivoriansk business forum over for et spørgelystent publikum på omkring 150 mennesker, med deltagelse af blandt andre den ivorianske minister for dyrehold og fiskeri samt repræsentanter fra en lang række ministerier.

Ud over netværksmøder med kerneaktører besøgte den danske erhvervsdelegation ivorianske virksomheder og mulige samarbejdspartnere, så som Côte d’Ivoires største mælkeproducent, landets eneste certificerede svineslagteri samt det nationale forskningsinstitut for fødevaresikkerhed. 

Côte d’Ivoire er dybt afhængig af import af udenlandske fødevarer på grund af en underudviklet national fødevare- og landbrugssektor. Den ivorianske regering arbejder derfor målrettet på at gøre Côte d’Ivoire mere selvforsynende i håbet om på sigt endda i højere grad at kunne eksportere forarbejdede fødevarer til udenlandske markeder. 

Med øje på danske styrkepositioner på fødevarekvalitet, bæredygtighed, hygiejne og fødevaresikkerhed markerede det danske eksportfremstød en stærk gensidig interesse i at styrke dansk-ivoriansk samhandel og investeringer🌍 🤝

Overvejer du, om Côte d’Ivoire skal være jeres næste internationale marked? 👉 Så kontakt vores handelsrådgiver Garcia Honvoh Chabi for at høre mere. 

Udenrigsministeriet - The Trade Council
Asiatisk Plads 2
1448 København K
Københavns Kommune
Danmark
CVR nummer: DK43271911
P nummer: 1003388448

Kontaktperson

AAS
Arienne Alkemade Sehestedt
+45 33920066 arialk@um.dk

Send til en kollega

0.049