23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Smukke træfacader i Svanemærket ThermoWood med dybe rødder i de svenske skove

Svanemærket ThermoWood® fra Södra er ubehandlet facadetræ af bedste kvalitet. Det er samtidig yderst modstandsdygtigt over for det barske og fugtige klima i Danmark, og det skyldes den patenterede forarbejdning, hvor træet varmes op til minimum 212 grader under stort damptryk. Kun derfor kan træet stå ubehandlet.

Södra er en trævirksomhed, der har rødderne dybt plantet i de svenske skove. Skovene er 100 % PEFC-certificerede og bliver dyrket ansvarligt og bæredygtigt af godt 52.000 skovfamilier. Det er her historien om Södras Svanemærkede facadetræ, ThermoWood®, tager sin begyndelse.   

Svanemærket ThermoWood® fra Södra er ubehandlet facadetræ af bedste kvalitet. Det er samtidig yderst modstandsdygtigt over for det barske og fugtige klima i Danmark, og det skyldes den patenterede forarbejdning, hvor træet varmes op til minimum 212 grader under stort damptryk. Kun derfor kan træet stå ubehandlet.  

- Vores Svanemærkede ThermoWood® bliver varmet op til den høje temperatur, fordi det først er her, du uddriver de næringsstoffer, som mikroorganismer og svampe lever af og som med tiden ellers vil nedbryde træet. I ThermoWood® er der ikke noget at komme efter for de uønskede gæster, for de møder en modstandsdygtig træfacade, der ikke behøver ikke nogen form for behandling. Med tiden patinerer træet over i en flot sølvgrå farve og bliver blot smukkere og smukkere med årene, siger Frank Lund Larsen, der er administrerende direktør i Södra.  

Bæredygtig skovdrift er en familietradition
Södra er en andelsforening med rødder, der går mere end 85 år tilbage, og for de godt 52.000 svenske skovejere er ansvarlig og bæredygtig skovdrift det mest naturlige i verden. Det er hele fundamentet for at sikre deres skove og de kommende generationers levebrød, og sådan vil det altid være i Södra.

- Du kan sammenligne en skov med en mark, som bonden høster en gang om året, og så starter processen forfra år efter år. Når skovbønder planter et træ, kan det tidligst fældes af børn eller børnebørn, og derfor skal du passe på både naturen og skoven for at sikre de næste generationers indtægt. Her gælder det om at tænke både langsigtet og ansvarligt, for det er det eneste, der giver mening, fortæller Frank Lund Larsen og fortsætter:  

- Södra har også egne savværker samt høvlerier og derfor fuld kontrol med hele processen fra spire over forarbejdningen af råvarer til levering af de færdige byggematerialer. Vi er en virksomhed med et lukket og selvforsynende kredsløb, hvilket er specielt for en leverandør af træ til byggeriet på det danske marked.

En skov af muligheder for at øge biodiversiteten
Södra-modellen sikrer samtidig de bedst mulige vilkår for biodiversiteten. Skovene bliver drevet ud fra standarder, der værner om skovens økosystemer og en stor artsmangfoldighed. Her spiller planlægningen af skovdriften en afgørende rolle for naturbeskyttelse, PEFC-certificering og andre certificeringer.

- Det går lige i hjertet, når vi får lov til at være med i byggerier, hvor bygherre har ambitioner om at bygge verden til et bedre sted. Vores omdrejningspunkt er ansvarlighed, og når du tager ansvar og dyrker skov ansvarligt, så bliver det helt naturligt et skridt mod en grønnere fremtid. Det hele hænger sammen. Derfor er du også med til at styrke biodiversiteten i de svenske skove, når vi for eksempel leverer Svanemærket facadetræ til dansk byggeri, slutter Frank Lund Larsen.

Vil du vide mere om ThermoWood®?
Du kan læse meget mere vores svanemærkede og 100% PEFC-certificerede ThermoWood® her

Södra Wood A/S
Frydenborgvej 27 N,
3400 Hillerød
Hillerød Kommune
Danmark
CVR nummer: DK73496314

Kontaktperson

Send til en kollega

0.031