23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Fra start-up i en kælder til en solid virksomhed, der nu sætter en professionel bestyrelse

Med en klar ejerstrategi, vækst i virksomheden og en 20 årig aftale som leverandør til Forsvaret er det nu tid til, at Arbit suppleres med en professionel bestyrelse.

Ud over hårdt arbejde, innovation og risikovillighed har ejeren af Arbit Cyber Defence Systems, Rasmus Borch, anvendt 3 vigtige værktøjer til at udvikle virksomheden:

  1. Ejerledelse: I 2010 sammensatte Rasmus en ejerkreds, der supplerer med de kompetencer, hvor han ikke er stærkest
  2. Styrk dine egne kompetencer: I 2022 blev Rasmus´s værktøjskasse med ledelse udvidet
  3. Arbits etablerer sin første bestyrelse i 2024: Direkte efter eksamen fra DI´s Bestyrelsesuddannelse tog Rasmus fat i Peter Larsen, som er chef for DI Virksomhedsudvikling. Rasmus var målrettet mod at beskrive en ny ejerstrategi for Arbit og der ud fra at etablere en ny, professionel bestyrelse

Gennem et stykke tid var det blevet helt tydeligt for mig, at virksomheden nu har nået en størrelse ,hvor der er behov for en professionel bestyrelse. For bedre at kunne skabe rammerne og forstå bestyrelsens arbejde valgte jeg at deltage på DIs bestyrelsesuddannelse. Det gav mig et rigtig solidt fundament for arbejdet," fortæller Rasmus Borch og fortsætter.

"Første skridt er, at ejerkredsen viser retningen og konkretiserer, hvilken værdiskabelse den nye bestyrelse skal bringe ind i Arbit. Vi fik rådgivning til ejerstrategien fra DI Virksomhedsudvikling og nu søger vi aktivt efter en bestyrelsesleder, der hjælper os med at etablere en bestyrelse. Bestyrelsen skal i første omgang fokusere på at styrke Arbit inden for strategi, ledelse, organisation og økonomi”."

Gennem hele perioden fra 2006-2024 har Rasmus fastholdt en rolig og reflekterende tilgang til ledelse. Det laver vi ikke om på, siger Rasmus og supplerer:

Vi har skabt grundlag for en god virksomhed med udvikling og vækst, som fortsat skal hvile på et værdisæt omkring – Ansvarlighed, ærlighed og kompetencer. Samtidig skal der være plads til de forskelligheder, som netop har været med til at udvikle Arbit fra en kælder i Værløse til dér, hvor vi er i dag ”.

Dansk Industri har hjulpet med at udbygge bestyrelseskompetencer

DI Virksomhedsudvikling har været med på sidelinjen i 2023, hvor vi har set Rasmus udbygge sine bestyrelseskompetencer på en række områder i løbet af de 3 måneder uddannelsen tager.

Ud over den faglige udvikling bemærkede jeg også, hvordan Rasmus brugte meget tid på at sparre med de andre deltagere om emner som ejerledelse, strategi og sammensætning af en professionel bestyrelse. Det bliver spændende at følge, hvor Arbit finder bestyrelseslederen og de bestyrelsesmedlemmer, der vil udvikle virksomheden de kommende år,” udtaler Peter Larsen, chef for DI Virksomhedsudvikling.

Vil du også have bestyrelseskompetencerne på plads, skabe tydelig retning med en ejerstrategi,  udbygge dit bestyrelsesnetværk og uddannelse som en stærk holdspiller i bestyrelseslokalet, så tilmeld dig næste hold i september 2024.

Læs mere og tilmeld dig her: DI's bestyrelsesuddannelse

Få et forspring med DI's kurser, webinarer, arrangementer og netværk

Når du deltager på  DI's kurser, får du:

  • et netværk, du kan sparre med og spejle dig i
  • eksperter inden for lige netop din branche
  • konkrete og brugbare værktøjer
  • praksisnær undervisning

Du kan se nogle af vores mest populære kurser og arrangementer her:

DI's lederuddannelse

DI's strategiske lederuddannelse

Ny i lederjobbet - hvad nu?

Du kan også modtage nyheder om relevante kurser, netværk og uddannelser direkte i din indbakke ved at tilmelde dig vores nyhedsbrev: DI Ledelse

DI - Ledelse og Virksomhedsudvikling
H.C. Andersens Boulevard 18
1553 København V
Københavns Kommune
Danmark
CVR nummer: DK16077593

Kontaktperson

PL
Peter Larsen
Chef for Virksomhedsudvikling
+45 33774826 plar@di.dk

Send til en kollega

0.031