23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Udsatte unge forvandler aflagte spær til træmøbler og interiør

Unge engagerer både deres hænder og sind i arbejdet hos den socialøkonomiske virksomhed HUMAN Results, hvor de omdanner brugte spær og genbrugstræ fra Palsgaard Spær til forskellige produkter som indendørs interiør, havemøbler og robuste shelters. Ifølge administrerende direktør og ejer af HUMAN Results skaber dette initiativ en forbindelse for den enkelte unge til arbejdslivet og etablerer et stærkt fællesskab, der bidrager til at afværge kriminalitet, misbrug og sårbarhed.

Ifølge statistik fra Danmarks Statistik er det primært de yngre aldersgrupper, specifikt de 15-24-årige, der hyppigst bliver dømt for overtrædelser af straffeloven i Danmark. HUMAN Results, en socialøkonomisk virksomhed beliggende i Silkeborg, søger at ændre denne tendens.

Virksomheden har specialiseret sig i at støtte sårbare unge i alderen 15-30 år, der af forskellige årsager befinder sig uden for det konventionelle samfund. Dette realiseres gennem initiativet "Woods by HUMAN Results", en værkstedsafdeling, hvor de unge arbejder med genbrugstræ doneret af spærproducenten Palsgaard Spær. Formålet er at skabe en stabil hverdag med mening for disse unge.

- Vi tilbyder afklarings- og opkvalificeringsforløb til udsatte og sårbare unge, som har lange udsigter til at kunne klare et almindeligt job eller gennemføre en uddannelse. Vi arbejder med fokus på beskæftigelse, arbejdsidentitet og sociale fællesskaber, og her er træhåndværk et rigtig stærkt fag, da der kommer et konkret produkt ud af arbejdet, og fordi både hænder og hoved skal bruges for at udforme produkterne. Det har stor værdi for os, at en virksomhed som Palsgaard Spær vil være med til at støtte vores sag ved at donere materialerne, så de unge har noget at arbejde med, fortæller Carina Fisker, der er administrerende direktør og ejer af HUMAN Results.

Palsgaard Spær udtrykker også tilfredshed med partnerskabet med HUMAN Results og håber på at kunne motivere de unge til på længere sigt at rette deres opmærksomhed mod håndværksmæssige fag:

- Vi er rigtig glade for at kunne støtte op om den gode sag og hjælpe de unge tilbage på ret køl, så de på sigt kan komme i uddannelse, få et job og et stabilt liv. Vi mangler generelt unge mennesker i byggebranchen, så hvis vi kan være med til at inspirere blot nogle af de unge til at søge mod håndværksfagene, er det guld værd. Vi stiller også gerne op, hvis nogle af de unge skulle få lyst til at prøve kræfter med arbejdslivet hos os, siger produktionschef hos Palsgaard Spær, Per Nielsen.

I kraft af samarbejdet med HUMAN Results foretager Palsgaard Spær en nøje sortering af alt træ, der ikke er egnet til deres egne formål, såsom træ i fejlagtige længder eller med mindre fejl. I stedet for at bortskaffe det eller konvertere det til savsmuld, bliver dette træ nu afhentet af de unge fra HUMAN Results. Disse unge transformerer efterfølgende træet til indendørs interiør, shelters, samt kontor- og udemøbler.

- Hos Palsgaard Spær har vi mere end 100 års erfaring med træ, og det betyder meget for os, at vi kan være med til at give træets gode egenskaber videre til HUMAN Results. De unge kommer forbi med jævne mellemrum for at hente vores genbrugstræ, som vi løbende samler sammen. På den måde får de et indblik i vores produktion og virksomhed, samtidig med at det kasserede træ og stumper bliver brugt til et nyt og godt formål. De er bestemt dygtige til at lave træmøbler, og vi påtænker, at de unge skal hjælpe os med at lave nye borde og stole til vores kantine, lyder det fra Per Nielsen.

De møbler, som de unge producerer, bliver solgt til både private og virksomheder, og indtægterne bidrager til at finansiere driften af værkstedet.

Læs mere om Palsgaard Spær her.

Palsgaard Spær A/S
Palsgårdvej 5
7362 Hampen
Ikast-Brande Kommune
Danmark
CVR nummer: DK28971109
P nummer: 1004217598

Kontaktperson

Martin S. Larsen
Salgschef
+45 21211302 msl@palsgaardspaer.dk

Send til en kollega

0.063