23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Palsgaard Spær har leveret en imponerede træspærskonstruktion til daginstitution

Daginstitutionen Bison, som opføres i Gl. Rye mellem Silkeborg og Skanderborg opføres med gitterspær fra Palsgaard Spær.

Palsgaard Spær har leveret denne imponerede træspærskonstruktion til daginstitutionen Bison, som opføres i Gl. Rye mellem Silkeborg og Skanderborg.

Den nye daginstitution på i alt 935 kvadratmeter har en karakteristisk rund form og opføres med gitterspær og beklædes med genanvendte gule mursten fra en gammel tandlægeklinik i Virring. Til bygningens indvendige buede vægge anvendes røde genbrugssten fra et gammelt Per Kirkeby monument. Daginstitutionen får desuden glæde af klimavenlige tiltag som solceller på taget og et energioptimeret ventilationsanlæg.

Byggeriets cirkelrunde form bidrager bl.a. til en optimal klimaskærm og reducerede gangarealer, så der opnås flest mulige funktionelle kvadratmeter.

Det er Sweco, der er arkitekt og ingeniør på projektet, som i samarbejde med entreprenøren Høgh & Sønberg og bygherren Skanderborg Kommune og en brugergruppe har arbejdet aktivt med at nedbringe bygningens CO2-aftryk gennem hele processen ved hjælp af LCA-beregninger og variansstudier.

Daginstitutionen står færdig i foråret 2024.

Palsgaard Spær A/S
Palsgårdvej 5
7362 Hampen
Ikast-Brande Kommune
Danmark
CVR nummer: DK28971109
P nummer: 1004217598

Kontaktperson

Martin S. Larsen
Salgschef
+45 21211302 msl@palsgaardspaer.dk

Send til en kollega

0.047