23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Vindø teglværk sparer med nyt anlæg ca. 250.000 Nm3 naturgas om året

Med et nyt varmegenvindingsanlæg sparer Vindø Teglværk som er en del af Randers Tegl koncernen op mod 250.000 Nm3 gas i produktionen og desuden som en bivirkning også højere kvalitet på murstenene.

Fra teglværkets afkast på tørreovnene er der installeret et ventilationsaggregat med krydsveksler på 54.000 m3/h til at:

1)      Reducere gasforbruget til opvarmning af tørreovnene ved at supplere tørreovnenes indtagsluft fra brænderovnen med forvarmet tør luft fra krydsveksleraggregatet. Energibesparelsen er op mod 250.000 Nm3 gas om året. 

2)      Hæve temperaturen og sænke fugtigheden i oplagringsområdet for de tørrede ubrændte mursten for derved at sikre lavere fugtighedsindhold og bedre ensartethed på murstenen, når de køres til brænding. 

Anlæggets virkningsgrad er så høj at op mod 95% af varmen genvindes.  

Alle tre afkast fra teglværkets tørreovne blev udstyret med spjæld, som gjorde det muligt at lede den varme fugtige luft frem til varmegenvindingsaggregatet og samtidig sikrede, at afkastet fortsat kunne ske til det fri, hvis der skulle opstå driftsforstyrrelser på anlægget.

De tre afkastsstrenge blev samlet på teglværkets tag, isoleret og ledt ind i bygningen til varmegenvindingsaggregatet. Varmegenvindingsaggregatet blev grundet pladsforhold placeret i mezzaninniveau på et kraftigt stativ og indtag- og afkast blev lavet lige op gennem taget over aggregatet.

Indblæsningsluften blev fordelt til et friskluftspjæld på sugesiden af tørreovnsventilatoren og til otte tværliggende rør med dyser placeret i oplagringsområdet direkte under aggregatet.

Den AB-baserede styring blev inkorporeret i teglværkets eksisterende SCADA og anlægget flowregulering blev fastlagt efter sætpunkter for teglværkets tørreovnsventilator og friskluftsspjæld.

Anlægget blev udstyret med sensorik for at kunne logge temperaturer og relativ fugtighed på indtag, afkast, tilluft og fraluft for derved at kunne lave præcise entalpiske varmebalancer over anlæggets ydelse.

 

Læs mere om cases her: https://www.technor.dk/cases/kunde/vindoe-teglvaerk
eller se mere om Technor på www.technor.dk

Technor ApS
Sjællandsvej 22
9500 Hobro
Mariagerfjord Kommune
Danmark
CVR nummer: DK19962571
P nummer: 1004072010

Kontaktperson

MS
Mathias Sørensen
mhs@technor.dk

Send til en kollega

0.063